Kiegészítés Tibornak

#237651 Hozzászólás

igazi hülyeségszûrõ
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Kiegészítés Tibornak

Mire az elõzõ hozzászólásomat begépeltem, többen is írtatok.
Közben bemásoltál egy Jobbikos cikket is, amibõl csak egy mondatra szeretnék reagálni. Ez pedig a büntetések szigorítása, halálbüntetés visszaállítása stb.
Büntetések szigorítása: Minden kriminológus egyetért abban, hogy a bûnözést nem a büntetések szigorításával lehet elérni, hanem a bûncselekmények nagyobb számban való felderítésével. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a bûnözõ elõre tudja, hogy nagyon-nagyon valószínû, hogy ha õ egy bûncselekményt elkövet, akkor el is kapják, és meg is büntetik. Tehát nem a büntetés nagyságától függ az, hogy az adott bûnözésre hajlamos emberek hány %-a fogja meg is csinálni a bûncselekményt, hanem attól, hogy az adott emberek hogyan kalkulálnak, hogy megéri-e nekik. Ha úgy látják, hogy a szomszéd elkövetett 10 betöréses lopást, és egyszer sem kapták el, akkor õk is megpróbálják, hátha nekik is sikerül. Ha azt látják, hogy a szomszédot a második alkalommal elkapták, és le is csukták, már jobban meggondolják.
A halálbüntetéssel ugyanez a helyzet, egy kicsit kibõvítve.
1./ Mivel semelyikünk sem tudja biztosan, hogy mi vár ránk a halálunk után, és itt Magyarországon tetejében a bûnözõk jelentõs többsége ateista, tehát az õ gondolkodásmódjukkal élve, nekik sokkal nagyobb büntetés egy tényleges életfogytiglani, mint a halál.
2./ A világ legjobb igazságszolgáltatása sem tévedhetetlen, nagyon jó igazságszolgáltatásnak kell lenni ahhoz, hogy az UTÓLAGOSAN KIDERÜLT tévedések 1 % körül legyenek. Ez a tévedési % Magyarországon jóval nagyobb. Tehát akkor minden 100 halálraítéltbõl legyen 2-3 ember, akit ártatlanul végzünk ki a köz érdekében? Merthogy ezek a haláluk után nem fogják tudni bebizonyítani az igazukat. Akiket életfogytiglanra ítélnek, annak nem veszik el az esélyét, hogy utólag mégis bebizonyítsa az igazát.