kína gyökér

#387002 Hozzászólás

Ilike
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

kína gyökér

sziasztok!

hallottam egy egészen más féle megoldást, amivel itt a fórumon nem találkoztam. ha valakinek van vmi tapasztalata, vagy tud vmit róla, lécci írja meg.

szóval egy lány mesélte, aki kiment indába egy hónapra, hogy õ nem szedett semmiféle kemikáliát, hanem homeopátiás csodaszert vitt magával. ez a kína gyökér volt (rubra china), melybõl napi 2x 5 golyócskát szedett. ám kiderült, hogy mégsem annyira csodás a szer, ugyanis malárihoz közeli tüneteket produkált. amire így elsõre azt mondom, hogy ez normál akkor, ha csak az elsõ pár napban jelentkezik. hiszen a homeopátiának ez az alapja: hasonlót a hasonlóval kezelni. de hogy végig fennmaradjon a tünet.. egyébként nem lett maláriás, de nem tudom, hogy ez a szer függvénye volt, vagy csak éppen nem csípte meg olyan szúnyog. azzal sem vagyok tisztában, ha vki csak ezt szedi, az elég -e, és nem kell -e durvább megoldásokhoz folyamodni, ha baj van (lariam, doxi).
nekem csak a doxiciklinnel vannak tapasztalataim. mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, aki ezt választja, hogy a patikában vásároljon mellé vmi bélflóra helyreállító kiegészítõt (pl. normaflore, protexin..) mert nagyon tönkrevágja az ember emésztését (bélflórát is kinyírja), ami nem csak ott tûnik problémának, de pl. nekem maradandó következményei lettek.

üdv.

bob