kiváncsi lány

#202006 Hozzászólás

Zsu

kiváncsi lány

Szia, mi Hammametben lakunk, itt dolgozunk.
A férjem családja amikor elõször meghallotta “európai nõ” majdnem beájult, de megismertek. Nem iszom alkoholt csak nagyon nagyon ritkán – gyorsan megárt -, nem cigizek, friss kaját teszek a férjem elé, szeretek fõzni, és nagyon szeretem a gyerekeket, akiket “hagyományos” módon nevelek, ahogy az anyukámtól tanultam, nem babysitterrel, vagyis megcáfoltam azokat a rémhíreket, amiket a férjem családja európai nõkröl hallott.
Megtanultam sok dolgot arabul, amit értékeltek. Illetve bár nem vettem fel a vallást, megtanultam mindent amit lehetett az iszlámról, a Koránról, bár magam nem vagyok gyakorló vallásos.
Külföldi állampolgár ott nem vehet saját részre ingatlant, meg akarták akadályozni azt a fajta tendenciát mint mondjuk a spanyoloknál, hogy pénzes külföldiek felvásárolják az ingatlanokat, ami aztán ott áll az év nagy részében üresen.
Ha veszel, partnerre van szükséged, vagyis valami helyi tunéziainak társulnia kell veled. A lényeg hogy ingatlan nem lehet 100%ban külföldi nevén. Mi a férjemmel 50-50%ban vagyunk tulajdonosai a házunknak. Ha szerencséd van találhatsz apartmant 60 ezer dínárért, ennél már csak drágábban. Viszont jó dolog hosszabb távra bérelni, amit külföldiként megtehetsz, min havi 100 – 150 dínárért már lehet találni bérelhetõ lakást.