Klaudia

#71678 Hozzászólás

Zsuzsi

Klaudia

Szia!

Telepített idegenvezetõnek elõszöris feltétele az, hogy megvan hozzá a végzettséged! Francia vagy arab nyelvtudás az a minimum.Angolul is beszélnek ugyan de egy kint élõ idegenvezetõnek muszály beszélnie a hivatalos nyelvekbõl egyet különben szépen gyorsan hazaküldik….Magyar irodánál kell elhelyezkedni (igen ritka, hogy helyi iroda alkalmazzon, sõt..)de a telepített idegenvezetõket is mozgatják.Nem igazán Te választod meg, hogy hová akarsz menni.
Van ismerõsöm aki 8 éve van kint mint idegenvezetõ de 11 nyelven beszél perfekt és hát Õ nagyon jól csinálja.. Ezt csak egy példának mondom, mert nagyon ritka. Igazából mindenhol megvannak a beépült emberek és nem szeretik lecserélni õket, hogy zökkenõmentesen mennyenek a dolgok. Ha üresedés van vmi miatt esetleg.Sokuknak ott van a családja is..

Az animátorkodással kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy szezonban szoktak engedni dolgozni, tehát akkor amikor sok magyar turista is van! Ez kb június -szeptember végéig de mindenhol változó.Pofátlanul keveset fizetnek, egyes hotelekben a helyiek fizetésének töredékét!Sõt azt sem szeretném firtatni, hogy ezért napi hány órát kell dolgozni.Szép dolog ez 1-2 hónapig amíg bírod…Szezonon kívül ritkán alkalmaznának mivel a helyi srácokat kell fizetni..de legtöbb esetben van, hogy Õk is hazamennek télre ilyenkor a hotelek animációs csapatának létszáma a minimum marad.(Spórolás)Nem sok értelme van a dolognak csak “nyári buli” jelleggel!