Koh Chang

#403261 Hozzászólás

Furkesz

Koh Chang

Idokozben eljottunk Koh Changrol, es 28 oras utazassal ma koh phanganon vagyunk. Szep sziget ez is, de egyelore meg visszavagyunk Koh Changra, kevesebb ott a turista, es a thaiok sokkal kedvesebbek. Jobb az ut minosege, ami robogozas szempontjabol fontos. Mindegy, ugyse fog senki sajnalni azert mert koh phanganon vagyunk. :)

Egyebkent az utazas a kovetkezo volt, hatha erdekel valakit:

– Koh Changrol a komp a Centerpoint peer-re 45 perc, 50 baht/fo. Felorankent jar a komp.
– Centerpointtol mennek buszok Bangkokba a Khaosan roadra, meg az Ekkamai (keleti) buszpalyaudvarra. Mindket esetben 250 baht / fo. Sutemenyt es piat adnak, emeletes, legkondis buszok, akar allamival mesz, akar maganbusszal. Mi oda allamival, vissza Bangkokba maganbusszal voltunk. Az ut huzos, 5-6 ora. Naponta csak par busz megy, reggel indulnak Bangkokbol, es del korul ernek oda, es mennek vissza.
– Bangkokban taxival at a Hua lamphong allomasra, majd vettunk jegyet a 19.15-os overnight train-re Surat Thaniig. Elso osztalyra, 1200 baht per foert. Nagyon nagyon megerte. Sajat kis zarhato fulke mosdoval, legkondival es emeletes aggyal. 11 oras ut ejszaka, minden penzt megert, hogy kenyelmesen tudtunk aludni. A masodosztalyon is van agy, de az egesz vagon egy fulke. Erdemes elobb venni jegyet, a web oldalukon elozo este azt irtak hogy meg van 260 masodosztalyu jegy, de masnap delutanra mind elfogyott. Mi az elso osztalyut egy oraval indulas elott vettuk, de sztem mazli volt. Lehet kajat piat venni a vonaton sokfelet, meg meleg kajat is csinalnak, es lehet dohanyozni is. Reggel 7re ertunk Surat Thaniba.
– Kombinalt jegyet vettunk, azaz az allomasrol busszal vittek a revbe, mert az kb. fel ora buszutra van.
– A revben pont elcsiptunk egy expressz hajot, ami 2,5 ora alatt Koh Samuin, ujabb egy ora utan koh phanganon volt. Innen meg egy felora szongtojjal a Haad Salad beach, ahova jottunk. Asszem itt is maradunk egy hetet, bar meg nem tom erdemes-e atmenni koh taora, ha nem akarok buvarkodni megtanulni?

Csesszetek meg, itt ket honapot kellene legalabb eltolteni, hogy mindent megnezhessen az ember. Rohadt rendszer, hogy csak 25 nap szabi van egy evben. :)