Kolumbia – Panama atkeles

#283012 Hozzászólás

Vinnie Jones

Kolumbia – Panama atkeles

Marcsi nagyon jol leirta a szarazfoldi atkeles “gyonyoruseget” a valodi problema, hogy legalabb 4 nap. Es ha Kolumbiabol megy az ember Obaldiaba, nem biztos, hogy lesz jegy a gepre ami szerdan, vasarnap es neha penteken megy. Akkor marad a beragadas vag halaszhajo. Bar ha foglal az ember, akkor elviekben elviszik… http://www.aeroperlas.com/. Szoval mondjuk Cartagenabol igy nezne ki az ut:

1. nap Cartagena – Monteria 5 ora

2. nap Monteria – Turbo 6 ora – szallas Hotel Florida kozel a hajokhoz(lanchas) a kora reggeli tovabbindulas miatt

3. nap Turbo – Capurgana 2 ora speed boat (utolso bankautomata Kolumbiaban)

4. nap Capurgana – Puerto Obaldia. Innen repcsi vagy hajo

Capurganabol van repulo Medelinbe, ha valaki errefele indulna Panamabol. Ahogy hallottam ez az atkeles mar legalabb ket eve abszolute biztonsagos, az ketsegtelen, hogy par eve folyamatosan zuztak le a katonai/rendorsegi orsoket, de hat az regen volt! A gerrilak nagyon beszorultak A Darien Gap-ba, turistakra ugy tunik nem jelentenek veszelyt. Orulnek ha nem lovik szet a segguket plusz meg ha tovabb adnak a kolajukon az extra a “boldugsagukhoz”. Szoval efetktiv szerintem tul sok ido es energia egy viszonylagos ingerszegeny utert.
Iszonyatosan kellemes meglepetes volt Kolumbia, kb 1.5 honap mulva visszamegyek befejezni, remelem akkor is annyi sok szep elmenyt fog adni mint eddig.

Amugy Cartagenabol en is hajoval mentem at Panamaba 350 dolcsi (Ebben benne van a kilepesi illetek amit a kapitany intez) volt 6 nap. Hala a 3.5 meteres hullamoknak egybol tengeri beteg lettem, ami teljesen kiutott de hat Istenem! Lovas nemzet vagyunk es nem hajos! Ettol fuggetlenul elvezheto volt San Blas, ami egy 355 szigetbol allo Karibi Paradicsom. Panamaban a hajorol egy kis motoros csonak visz ki a partra, majd onnan Jeep Panama City-be ez extra 27 dolcsi.