kösz mindenkinek!

#287259 Hozzászólás

csibi

kösz mindenkinek!

és elnézést, de az útitervet tényleg nem írtam le, de az esõerdõn kívül mindenhova megyünk. Elvileg, a tervek szerint. KB 1 hónap lesz. Nazca, Ica, Pisco, Arequipa, Colca, Puno (szigetek), Copacabana, La Paz, Cuzco, Lima, Chiclayo, Trujillo. És tényleg nagyon sûrû lesz, de ha már egyszer megyünk, akkor használjuk is ki az idõd, igaz? :)

che2: szóval ezért kell a repülõ és mindenképpen itthonról neten foglalok rá jegyet, de épp a késések miatt aggódom. Át lehet iratni a jegyet a következõ járatra vagy napra, vagy újat kell venni? És hol rekonfirmáltassam: utazási iroda vagy rep.tér?
Természetesen Lima is érdekel, mert oda is megyünk, de nem rögtön maradunk, ahogy megérkezünk. viszont ahogy megérkezünk (este 22:45), ott alszunk, de másnap mennénk Nazcára busszal. Elég reggel megvenni a buszjegyet? És hol? Tényleg 6 óra az út odáig?
Limában hol aludjunk inkább: Miraflores vagy belváros? És hogyan közlekedjünk: busz, taxi?
A szállások tényleg olyanok, hogy a repülõtérre kijönnek felvenni?

che2, Borsi, Sra Moreno: az A.C.-bõl induló vonatról a neten egy utazási irodánál olvastam, hogy reggel 6 órakor is indul egy, ami nem a hivatalos perurail.com-os vonat és nem 46, hanem csak 12 dollár és Ollayt-ig megy, onnan pedig van egy csatlakozó busz 3 dolcsiért. De idemásolom (andeantravelweb.com):
Note: As stated above most companies include the return train ticket from Aguas Calientes to Cusco after the trek. The train departs Aguas Calientes at 3.55pm and arrives back in Cusco for 8:20pm. The current cost of this ticket is US$46. In order to save money you can ask the trekking company not to include the return train ticket. You can then spend the night at Aguas Calientes and return on an early morning train departing Aguas Calientes at 6:00am. This train only returns as far as Ollantaytambo where you can take a connecting bus service back to Cusco. The advantage of this service is that the train ticket costs only US$12 per person and the connecting bus service about US$3. However this ticket can only be bought in person at the Aguas Calientes train station one day prior to travel so there is always a risk that the train may be full especially in the months June, July and August. Some of the budget trekking companies include this cheaper ticket as standard in their 4 day package so make sure that it is clear what train service is included.

Szóval azt mondjátok, hogy ez nincs? Vagy ha van, akkor erre is elõre kell jegyet venni?

A M.P-n 2 napig maradunk, ezért is érdekelne a belépõ a 2. napra.

A Colca is érdekel, hogy melyik utazási irodánál fizessük be, vagy mindegy, mert egyforma programot csinálnak? Vagy más az ára?

Az oltás is érdekes dolog, mert azt hallottam, hogy nem mész esõerdõ felé, akkor a sárgalázas nem kell. Vagy mégis? És ha átmegyünk Bolíviába, akkor nem kérik el az oltásos papírt?

Tudom, hogy sokat kérdezek, de annyi mindent szeretnék tudni!
Úgyhogy bármit írhattok, ami eszetekbe jut!

És kösz még1x!!