köszi gumipók :-)

#293362 Hozzászólás

SMN

köszi gumipók :-)

Köszönöm a kimerítõ választ. Látom nagyon otthon vagy a témában. Én annyira laikus vagyok ebben a dologban, hogy felismerem, hogy az egy pók… :-)

Viszont nem nagyon nyugtattál meg. Én még attól is rosszul vagyok, ha egy könyvben meglátom egy póknak a képét. Egy Mo.-i “nagy” póktól is képes vagyok kirohanni a házból és rémálmokat produkálni, pedig az méretileg sehol sincs egy madárpóktól.

La Romanaban egy majdnem tenyérnyi nagyságú pókot láttunk. Én elsétáltam mellette a nõvérem vette észre, õ visszament szemügyrevenni, én tisztes távolságból figyeltem, de õ sem mert 1 méternél közelebb menni hozzá. Csak éppen annyira, hogy lássa, hogy tényleg az-e… Persze az volt. Azt nem tudjuk, hogy élt-e. A hátán feküdt, de ezekrõl még azt is el tudom képzelni, hogy megjátszák a hullát.
Utána pont egy lugason keresztül kellett átasétálnunk, vicces, de a gyorsasággal nem volt gond, és az életem is lepergett elõttem, amikor kiértünk alóla szabályosan újjászülettem.

Mondjuk én el nem tudom képzelni, hogy akár egy pókot is tartsak kedvtelésbõl, nemhogy 100akat, de nem vagyunk egyformák. Nálam kiskutyák születnek, másoknál pókok… :-))

Írtad, hogy mik egy csípésnél a szerencsétlenebb esetek.. Egy gyerek szervezetre is olyan veszélyes, mint mondjuk egy öregre? Szóval ha vénába megy akkor kaput, ha nem akkor van esély? Olyankor vmi oltás kell vagy vmi ilyesmi?

Azt nagyon érdekesnek találtam, hogy pl. a szálloda területén /Bavaro part/ semmi rovar nem igazán volt. Egy gombostûfejnyi nagyságú pókot sem láttunk, szúnyog is elvétve pár darab. Gondolom biztos van vmi hatásos irtási mód az ilyen túristaövezetekben. Viszont valami tücsökféle az volt rendesen, ciripeltek esténként 1000rel.

Nekem még az sem megnyugtató, hogy a többség éjszaka aktív. Elõszöris azért, mert akkor eleve azért nem tudnék aludni, mert attól rettegnék, hogy mellémfexik egy ilyen dög, és persze emellett nem vagyok egy koránfekvõ alkat. Van, hogy más már kel amikor én fexem. Nappal meg, he meglátnék 1et az simán sarokbaállítana. Valszínû mozdulni nem mernék, vagy nem is tudom mit csinálnék… Bár ezt megteszi velem egy sima kis kaszáspók is. :-(

De ha maradnak az erdõben akkor semmi bajom velük. Tulajdonképpen sztem az ilyen klímájú vidékekre jellemzõek ezek az állatok, tök mindegy, hogy hova megy az ember. Pókok meg itthon is vannak, csak kint a méret kicsit riasztó. :-(

A linket is köszi, majd gyûjtök erõt és megnézegetem okulásképpen. :-)