Köszönöm a tanácsokat

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Algériától az egyenlítõig Köszönöm a tanácsokat

#74306 Hozzászólás

Köszönöm a tanácsokat

Nagyon köszönöm a hasznos infókat.
Az elõkészítéshez rendkívül hasznosak az általatok adott infók. Mivel a tervezett túra elõreláthatóan 2008. vagy akár 2009. év elejére tervezett, addig még sokat változhatnak a dolgok. Optimistán hozzáállva – talán megszûnnek, vagy csilapodnak a háborús veszélyek.
De még mindenekelõtt a túra nem egybõl menne végig Fokvárosig. Elõbb egy rövidebbel indulna. Talán hamarosan megteszünk egy Jordániáig tartó autókázást. Terepfelmérés gyanánt, meg betájolni, hogy milyenek az addigi viszonyok. Mert aki pl. Nyugat-Afrikát célozza be, Gibraltárig, illetve Marokkóig garantáltan el tud jutni, csak pénz (üzemanyagra, autópályadíjakra, kompra, szállásra, kajára stb.) kérdése az egész. Közbiztonság szempontjából lopók mindenütt vannak, Budapesten a belvárosban is.
Tehát elsõ nekifutás, ami néhány hetes túra lenne Jordániáig menne.
A következõ egy Budapest – Egyenlítõ túra, azaz valahol Kenyában végzõdne, az egyenlítõnél. Ekkor már Egyiptomon, Szudánon és Etiópián haladnánk keresztül. Jordániából hogy komppal mennénk át Egyiptomba vagy Izrael déli csücskének az érintésével, még nincs eldöntve. Ha nagyon irritálja az egyiptomiakat és majd egyéb arab államok hatósági embereit az izraeli pecsét az útlevélben és nincs másodútlevél, akkor marad a komp.
Egyiptomból Szudánba ha kapunk hatósági engedélyt a núbiai sivatagon átkelni, akkor azt nem hagynánk ki. De ezt csak és kizárólag helyi kísérõ(k) igénybevételével tennénk meg. Szerintem a teljes út egyik leglenyûgözõbb szakasza lenne a núbiai sivatagon való átkelés. Ha nem megy, nem erõltetjük, a komp bizonyosan biztonsággal elvisz Szudánba.
Ehhez viszont keresünk olyan egyiptomi kapcsolatokat, akik ebben segítségünkre tudnak lenni. Mind a hatósági engedélyek beszerzésében, mind a sivatagi átkelés vezetõinek megtalálásában. De lehet szudáni vezetõ is, nem jelent gondot.
Nyitni fogok egy külön topicot majd a Budapest – Egyenlítõ, illetve a Budapest – Fokváros útnak, hiszen ennek a topicnak csak egy része tartozik ehhez.
Ha a bamakósok hazatérnek, megkérdezem a szervezõjüket, hogy õk mit szólnak egy olyan elképzeléshez, hogy az õ szervezésük pedig nyugat-afrikán haladna át és találkozunk Fokvárosban.
Ezek még csak felvetések.