kovacs urnak

#216290 Hozzászólás

kovacs urnak

T. Kovacs ur!

En nem akarom ketsegbe vonni a johiszemusegedet azzal kapcsolatban, hogy szerinted hova erdemes elobb kimenni: -angliaba,- vagy az usa-ba.
De, mivel en mindket orszagban voltam (vagyok) szerintem nagyobb ralatasom van a temara.
No es azert is, mert amit mondok, annak szerintem logikai kapcsolata is van a valosaggal.

Szoval, itt a hozzaszolasokbol ki lett hagyva az egyik legfontosabb (ha nem a legfontosabb) motivum, megpedig hogy az usa-ba max. turistavizumot kap a delikvens, ha egyaltalan megkapja.
Ha megkapja, az csak turista, es kisuzleti celra hasznalhato, nem pedig munkavallalasra.
Ha belepett az eddig meg szerencses utazo, kap egy “feherkartyat” a hataron (repteren), ami max. 6-honapra szol.
Tehat az ido elkezd ketyegni!

Aztan lehet badogoskent, tetofedokent dolgozni, de a hat honap nagyon gyorsan elroppen, es a delikvens arra ebred, hogy az angolja sem lett meg elegge felfejlesztve, (ha egyaltalan beszel mar valamit)es az idegen orszag masfajta szokasait, torvenyeit sem ismeri meg ki.
Szoval, kovetkezik egy valaszut. Megpedig, ha “multiply” belepesi lehetosege van, akkor donthet, hogy kilep az orszagbol, es megkiserel ujbol belepni, vagy helyben hosszabbit.(esetleg atmegy illegal. statuszba)
Mindegyig ut fejfajas, es kockazat..
De ha sikerul is, az ora ketyeg tovabb.
Tudtommal, ezt max. masfel evig lehet csinalni, de a harmadik felev mar igen kockazatos..
Szoval, az egesz egy versenyfutas az idovel abban, hogy szerencsed van-e, kikkel futsz ossze, es valamilyen tartos letelepedesi lehetoseg sikerul-e.
Ha pedig illegalissa valtal es annak nyoma is van, akkor igen jo ugyveded, rengeteg penzed, es szerencsed kell hogy legyen (no es ido) hogy valaha is torvenyes eletet elhess.

Tehat, szerintem azoknak is angliaba erdemes elobb kijonniuk, akik az usa-ba vagyodnanak!

Angliaban nem ketyeg semmilyen ido. A belepes gyakorlatilag 100%, es az unios jog szerint unios allampolgartol azt sem kerdezhetik meg, mennyi penzzel erkezett!

Itt tapasztalatokat szerezhet az utazo, hogy hogyan mukodik egy munkavallalasi kerelem, egyaltalan hogy tudja megallni a helyet egy kulfoldi orszagban, kicombosithatja az ilyen-olyan magyarorszagon felszedett angoljat,lekuzdi az esetleges kissebbrendusegi komplexusat.

Amerikai tapasztalatom:
Azok a magyarok akik mar eltek es dolgoztak mas angolszasz orszagban is (vagy barhol), sokkal sikeresebbek, magabiztosabbak az usa-ban, es ok joval nagyobb %-aranyban szereztek meg a zoldkartyat is.

Termeszetesen nagyon sokan nem akarnak csak vilagot latni, es nem letelepedni.

Ez rajuk is ervenyes, hogy szerintem sikeresebbek is lesznek, es sokkal jobban fogjak magukat erezni, ha mar van tapasztalatuk masik orszagbol.