Krisz

#397345 Hozzászólás

Krisz

Szia Krisz!

Átböngésztem az általad ajánlott oldalakat, de sajnos nem lettem sokkal okosabb. Természetesen a Japan Railway Pass-ról szóló oldalról nem lehet leszedni, hogy Magyarországon hol lehet ilyet kapni, az általam innen-onnan beszerzett információk pedig azt súgták, hogy legközelebb talán Bécsben. Illetve állítólag „valahol” Magyarországon is meg lehet rendelni, csak senki nem tudja, hogy hol, és az is állítólag több nap, amíg megérkezik. Mi meg ugye pénteken már indulunk.  Szóval van valami tipped? Vagy valakinek?

A vasúti árak elég elkeserítõek, úgyhogy azt hiszem, hogy mi végsõ esetben maradunk a busznál, lehetõleg éjszaka, hogy ne veszítsünk túl sok idõt. Remélem ilyenek azért akadnak. Sajna az általad megjelölt, buszokról szóló oldal angol nyelvû része elég botrányos, minden van rajta, csak konkrét információ nincs arról, amit mi keresünk (Osaka-Tokio-Osaka menetrend és árak). Vagy lehet, hogy én vagyok béna? Sajnos a Kanjikat nem értem, ami meg olvasható, az úgy homály, ahogy van… Ha neked több is kiderül, megköszönném, ha megírnád, hogy mennyi egy buszjegy Osaka-Tokio-Osaka útvonalon oda-vissza. Az sem baj, ha Kyoto-ban lehet rá felszállni Tokio felé, sõt még talán jobb is, mert ilyen sorrendben szeretnénk útba ejteni, tehát ez is érdekelne, visszafele meg megint csak Osakai érkezés kellene, onnan indul ugyanis a repülõnk hazáig. Ja és hogy mikor indulnak ezek a bizonyos buszok (fõleg este és éjjel).
Ha meg Neked sem jön össze, akkor marad a vak szerencse. Elindulunk, aztán majd csak lesz valahogy. 

Három rövid, de konkrét és rendkívül föntos kérdésem viszont még lenne:
1. Beszéltem egy Japán úriemberrel a hétvégén, aki azt mondta, hogy olyan, mint diákkedvezmény, Japánban ismeretlen. Egyszóval a Nemzetközi Diákot el is felejthetjük. Ebbõl mi igaz? Érdemes mégis kiváltani?
2. Mûködik-e a magyar mobiltelefon Japánban? Állítólag ugyanis ott valami egészen sajátos rendszer van, se nem GSM, se nem amerikai, így nem jó se a 900, se az 1800, se az 1900 megaherz-es telefon. Szóval hogy is van ez? És mi van helyette?
3. Van olyan Japánban a busz vagy vonatpályaudvararokon, vagy akárhol máshol, hogy “csomagmegõrzõ”? Nem szeretnénk ugyanis gurulós bõrõndökkel szambázni a városban.

Ja és mégegy. Hogy tudjuk kiküszöbölni az elektromos szolgáltatás közti különbségeket, azaz hogyan tudom én majd tölteni a pici kis videokamerámat 100 V-ról? Adnak az YMCA-kban vagy máshol átalakítót? Vagy mit lehet még tenni ilyenkor?

Ennyit a kérdésekrõl. Az útvonaltervünk egyébként az alábbi:

21-én (hétfõ) érkezés Osakába, Osakai városnézés, este szállás egy Osakai YMCA-ban.
22-én (kedd) Kyoto (állítólag nagy banzai lesz), éjjel tovább Tokioba
23-án (szerda) Tokio, este szállás a volt olimpiai faluban (állítólag van ott egy YMCA)
24-én (csütörtök) kirándulás Kamakura-ba (szállás Tokio, olimpiai falu)
25-én (péntek) Tokio, éjjel busszal vissza Osaka-ba
26-án (szombat) Osaka, szállás Osakában YMCA-ban
27-én (vasárnap) kirándulás Nara-ba, szállás Osakában YMCA-ban
28-án (hétfõ) indulás haza Osakából.

Szóval ennyi a terv. Ha van véleményed, megköszönném ha megírnád. És ha van kedved, összefuthatnánk Tokio-ban, vagy máshol, gondolom régen kóstoltál már egy kis finom magyar borocskát, vagy szárazkolbászt, szívesen megkínálnánk vele! 

Ezer köszi (arigato godzaimasz!) a türelmedért, ha tudsz, írj!