Kultúra a vallás szemszögébõl

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika ARAB kultúra, zene, tájak, emberek… Kultúra a vallás szemszögébõl

#76560 Hozzászólás

Evetke

Kultúra a vallás szemszögébõl

Kedves Bilvus, a megadott linket megnéztem.Sok érdekes dolgot találtam ott, bár egyértelmûen kitûnik,hogy muzulmán író adta ki.Nos a dolgoknak sok oldaluk van,nézzükk ezt meg a másik szemszögbõl.
“AZ ISZLÁM, A BÉKE VALLÁSA?
Napjainkban,a fanatikus muzlimok által elkövetett terrorista bûncselekményeket (szeptember 11., március 4. madridi terrortámadás,Dzserba szigetén és törökországi keresztények elleni kegyetlen támadások) ne akarjuk szépíteni. Bár távolról sem azonosul minden mozlim ezekkel a szörnyûségekkel.Számos mozlim nem hagyja magát félrevezetni a koránból vett különféle idézetek által.
Az iszlám katonai eszközökkel tört elõre az arab félszigettõl egészen D-K Európáig.Ennek ellenére tagadják vallásuk harcias jellegét,és azt állítják,hogy a béke vallása.A békesség,azonban csak az iszlám közösségen belül kötelezõ: szalám=az iszlám háza a béke háza.A világ többi része azonban : DAR AL-HARB =HARC HÁZA
A korán általánosságban a DZIHÁD-ra szólít fel (szent HÁBORÚ),amely = arra tett erõfeszítés, hogy a világ nem muzlim részét ALÁVESSÉK az iszlámnak.Ennek eszközei azok,amik a legnagyobb sikerrel járnak : megtévesztés, minta szerû életvitel,diplomácia,harci eszközök. A nem mozlimokkal kötött béke,Mohammed példáján csakis SZÜKSÉGBÕL,idõleges fegyverszünet ( HUDNA).

A SZÍNLELÉS TAKTIKÁJA
(És itt megjegyzem,figyeld ahogy az általad küldött linkben a nõkrõl nyilatkoznak…MIKÖZBEN AZ ÖSSZES KÉPEN CSADORBA BÚJTATOTT NÕT LÁTHATUNK…)
” Az iszlám vallásilag engedélyezi a SZÍNLELÉS taktikáját.
Kimondja, hogy allah a legjobb cselszövõ,aki mindenkit félre tud vezetni.
A nem muzlimokkal,vagyis hitetlenekkel szembeni cselszövés a hétköznapokban sem számít elvetendõnek,vagy bûnnek, hanem részét képezi a muzlimok csodálatra méltó hazugságának”

hmmm,nézzük csak hány lány panaszkodik a fórumon…
A képmutatásuk hivatalos neve pedig TAKÍJJA, és ez fõleg a síitáknál vallási kötelesség. Ugye minden vallásban úgy áll a dolog,hogy az istenképet mintául kapja az ember.Akkor én kérdem,milyen vallás az amelynek hazug az istene, milyen ember az a ki olyan vallásban hisz,amely a hazugságot ,félrevezetést elfogadja?

És akkor még nem említettem,azt ,hogy a Korán úgy van megszerkeztve, hogy amit az elsõ szúrákban leír,azokat a hátralévõkben megcáfolja (-hatja),és mindig a legutolsó szúra az érvényes. Tehát,hiába írja,hogy mennyire tiszteli a nõket, …meg ilyen muzlima viselkedést vár el stb. (egyáltalán mi az hogy elvár???), ha a késõbbi szúrákban mindezt megtagadja…
És még egy utolsó szösszenet: ” Az iszlám a kereszténység legfõbb BÛNÉNEK: A JÉZUS ISTENFIÚSÁGÁBAN VALÓ HITÉT TARTJA.”

Nem ismerheted addig egy népnek a kultúráját,szokását,érzelemvilágát,míg nem ismered annak a hitét.A muzlimokat márpedig a hitük irányítja. Én mindenkinek az tudom mondani, NYITOTT SZEMMEL JÁRNI! És csak akkor hidd el,amit az általad küdött linkben (www.geocities.com/iamnoora2002/muszlima.html ) olvastál,ha elejétõl -végéig ismered a koránjukat,a szokásukat. Nehogy a takíjja csapdájába ess!

Az idézetek a az: ethos,református folyóírat,2007/jan.-i számából valók; ennek elõzménye pedig: Mohammeds Anhanger, Auseinandersetzung mit der Islam 2./Luterische Stunden e. V.
http://www.lutherischestunde.de