Lacinak!

#208388 Hozzászólás

an
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Lacinak!

Szia!

Sajnálom,de fémipari szakmákról,mint a tiéd is nem tudok semmi használhatót mondani neked.
Amit én itt látok: rengeteg építkezés van,ahol valószínüleg hegesztõk is dolgoznak.
Rákerestem az interneten ilyen állásokra,sokat talált a keresõ,de sajnos nekem “kínai” amit irt,sok helyen különbözõ gyakorlatot kérnek,számomra idegen nyelven.
Ha ebben a szakmában szeretnél elhelyezkedni mindenképpen egy fordítóirodában a bizonyítványaidat fordíttasd le.
Az sem árt ha az otthoni munkahelyedtõl kérsz referencia levelet,ez csak annyi hogy mennyi idejig és milyen jól dolgoztál náluk,sõt ha több ilyen papirod van az még jobb,álltalában 2 referenciát kérnek,és persze ezt is angolul.
Erre majd biztosan sokan irják,hogy a magyar referencia mit sem ér itt,de tõlem és sok ismerõsömtõl is elfogadták,és le is ellenõrizték.

Ha nem ragaszkodsz a fémipari munkához kezdésnek,munkát itt biztosan találsz,ha van megfelelõ angolod,ha nincs akkor nehezebb.
Sok ügynökség egybõl leültet és kitöltet veled egy angol nyelvû tesztet,ami elég bugyuta kis teszt,de ha nem beszélsz angolul nem mindegy hogy össze kell adni a számokat,vagy kivonni.
Az én véleményem az,hogy kezdésnek teljesen mindegy milyen munka,csak munka legyen.Ügynökség rengeteg van,és munka is.

Ha van lehetõséged gyere ki és próbáld meg,itt a lehetõségnél arra gondolok,hogy kell hogy pénzed legyen,mert amig nem találsz munkát addig is fizetni kell ahol laksz és enned is kell,és közlekedned,és ez egyik sem olcsó dolog,ha otthonról hozod rá a pénzt.
Szobát elég könnyen tudsz bérelni,sokan hirdetnek itt a fórumon is,kb.havi 200 fontra kell számolnod /rezsivel/,persze ez tényleg csak egy szoba,de indulásnak,és ha egyedül vagy ez elég is.A kaja az más dolog,azt neked kell eldöntened,hogy spórolsz e magadon,de szerintem heti 20-30 font biztosan kell.
A közlekedés elég drága 1 buszjegy 1,20 , van bérlet és napijegy is de annak az árát nem tudom.
Ha ideértél az elsõ dolog,hogy telefont kell venned,mert senki sem fog a magyar számon hivogatni,és arról nem is beszélve,hogy ez neked mennyibe kerülne.
Szerintem a 3mobile pay as you go csomagja most a legolcsóbb,ez olyan mint otthon a Dominó,havi 25 fontért kapsz 500 perc beszélgetést.
Szóval mindenképpen havi 400-500 font a minimum szerintem,ezzel kell számolnod ha elindulsz.

Én nem biztatlak,hogy gyere vagy ne gyere,ez mindenkinek a saját döntése,hidd el iszonyatosan nehéz lesz,fõleg a nyelv miatt,és ha otthon valakinek volt egy jó munkahelye,vagy beosztása az itt nekezen viseli el hogy itt mindent elölrõl,és mindent legalulról kell kezdeni.
Ha idejössz,akkor tudomásul kell venned,hogy ebben az országban neked nincs multad,a nulláról indulsz el ismét,még szabadságot is annyit kapsz csak mint egy itteni pályakezdõ.
Ezt sok embernek nagyon nehéz feldolgozni.

Szóval,nem akartalak elriasztani,gondold át amiket irtam,tudom kemény néha,de ez itt a valóság.De azt is tudom, hogy én is és mások is itt vannak,és a legtöbbünknek sikerült.És ezt kivánom neked is,bátorság és kitartás.

Ha bármiben tudok segíteni irj és válaszolok!