Lacinak és mindenkinek

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Koszovo Lacinak és mindenkinek

#237183 Hozzászólás

DV Balázs

Lacinak és mindenkinek

Én nem vagyok elfogult a szerbekkel kapcsolatban. Õk sem angyalok. Igen temperamentumos,erõszakos nép. Nem véletlenül nincs náluk nyugalom. Ilyen a vérük. Sajnos Vajdaságban egyre több a nemzetiségi konfliktus a magyarok rovására és ezt leginkább azok a szerbek követik el,akik a háború után telepedtek le. Akik azelõtt is ott éltek jól megférnek egymással,teljesen mindegy ki milyen nemzetiségû.

Albánok: Szerintem igenis vannak olyan népek,amelyek nem képesek “nyugati” típusú életre,társadalom kialakítására. Ez nem rasszizmus,mert sem kiirtani nem akarom ezeket az embereket,sem deportálni sehova. Egyszerûen csak az a véleményem,hogy nem képesek “civilizáltan” együtt élni másokkal, munkát végezni stb. Ilyen népeknek pedig leginkább az iszlám vallásúakat tekintem. A probléma hasonlít ahhoz,hogy az USA szeretne nyugati demokráciát kiépíteni Afganisztánban, Irakban – de nem jut sehova,mert az ott élõ nép egyszerûen alkalmatlan erre. Sem hagyományai sem elfogadottsága nincs a dolognak. Nem biztos,hogy ezt kellene erõltetni. pl. Indiában is kasztrendszer van – pedig nem kényszeríti õket senki,hogy ezt fenntartsák. Mégis mükõdik egy másfajta társadalmi rendszer.

Szóval Koszovóban sem lesz békés együttélés föderációs keretek között és hosszútávon Szerbia és Montenegró sem fog ebben a formában fennmaradni szerintem. A Balkánon most minden etnikum önálló országot szeretne,csak nem gondolnak bele,hogy egy gazdaságilag életképtelen ország meddig és milyen áron tudja fenntartani a függetlenségét és stabilitását. pl. Macedónia

Üdv.
DVB