Lamex-nek

#182419 Hozzászólás

Sabi

Lamex-nek

Gratula!!!

De azert csak ovatosan… Lamex-nek nagy szerencseje van. Ha van.

1. 3 eve meg maskepp mukodott az INS, mint a mostani BCIS. Akkor csak fenyegetoztek, most tenyleg ugy tunik osszekapcsoltak az adatbazisaikat, es kiszurik, ha valaki tovabb marad a turista vizumaval, mint 3 honap. Akkoriban 6 honap volt, most csak 3 honap a turista vizum. Amit ha hosszabbit is valaki, most mar csak 6 honapot maradhat.
Ha 6 honapnal tovabb maradsz, 3-10 evre kitiltanak. Nem szamit, hogy kesobb milyen legalis uton (hazassag, munka, kikuldetes) probalnal visszajonni, a kitiltas az kitiltas, es nincs ellene waiver. Ha USA-n belul maradsz is (sokan ugye ugy dontenek, hogy ha nem hagyjak el az USAt, baj nem lehet) akkor sem legalizalhatod a helyzeted. Kiveve, ha jon egy amnesztia, amit Bush ugyan meglebegtetett, de ki tudja mikor, ha egyaltalan.

2. Ahogy szamoltam az eveket, Lamex kb. 1.5 eve lehet hazas. Most jar a legkemenyebb reszeben ;-) – sajat tapasztalat. Lamex, ha most is ilyen pozitivan latod a dolgokat, akkor valszeg megcsinaltad a szerencsed – marmint nem anyagilag, egy auto, vagy egy haz nem nagy olyan nagy ugy – hanem hogy megtalaltad a kedvesedet.
De nagyon sokszor nem igy alakul… Te so-so beszeled az O nyelvet, o nem valoszinu, hogy beszel magyarul… Kulturalis kulonbsegek elojohetnek majd, ami eleg fajdalmas lehet… Jo sok ilyen eset is elofordul az itteni magyar koloniaban.
Az okolszabaly – igy utolag visszatekintve konnyu bolcsnek lenni – az, hogy jarj vele 3 honapot, utana koltozz ossze vele, es eljetek egyutt 1 evig. Ismerd meg hogyan viselkedik legalabb 4 evszakon keresztul. Ha meg mindig minden OK, kerd meg a kezet. Meg 1 ev az eskuvoig. Ez azert kell, mert kb. 2 ev kell a megismerkedes utan ahhoz, hogy elmuljon a vak szerelem. Na ha ezutan meg mindig el akarod venni, vedd el, es az olyan kapcsolat lesz, amire lehet alapozni.

Szoval igy kene ezt csinalni. Magyarorszagon. USAban palya annyival nehezitett it, hogy sietned kell, es nem ismered a masik orszag kulturajat. Nem csoda, hogy sokaknak nem sikerul.