Latom,

#442658 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Latom,

neked tenyleg nagyon nehez a felfogasod, de leglalbb a Wahabizmust ismered.

En sose mondtam, hogy a szelsosegesek szama 1%, vagy 10%. Angliaban, pl. ennel joval tobb, de te nem tudod, mennyi, mert nem olvasod a kozvelemenykutatasok eredmenyeit. Ahogy mondtam 60%-uk akar Shariat Angliaban, ami szerintem eleg szelsoseges dolog:)

Ha 1, vagy 10%-rol beszelek, az miota tobbseg szerinted. Ki mondta, hogy a muszlimok tobbsege szelsoseges? Egy szoval sem emlitettem ilyesmit. Azt mondtam, hogy 1% az 12 millio, 10% pedig 120 millio. Tenyleg olyan nehez ezt felfognod????

Europaban es Amerikaban a Wahabizmus terjed, sokkal jobban mint, barmilyen mas muszlim iranyzat. Ezzel tiszataban vagy? Tisztaban vagy vele, hogy a Szaudiak penzelik a vilagon szinte az osszes wahabi imamot, amik nemcsak kiszoritjak a keresztenyeket, hanem kiszoritjak a tobbi muszlim iranyzatot is. Ezzel tiszatban vagy? Tudod, hogy pl. kozep-azsiaban, koszovoban, csecsnyaban a moderalt muszlim imamokat kiszoritjak a wahabistak? Tisztaban vagy azzal, hogy amig ti az USA-t vadoljatok a globalizmussal, azzal, hogy McDonald’s-okat nyitnak Magyarorszagon, addig a Szaudiak a globalizacio cimen exportaljak a vilag minden tajara a wahabizmust? Talan nem artana kicsit informalodnod az imamodnal, lehet o jobban tudja mi tortenik a vilagban.

Hany ora videot kuldjek neked, ahol muszlimok ezerei tuntetnek es kiabaljak “halal Amerikara”, “halal Izraelre”, “halal a Nyugatra”? Hany ora videot szeretnel nezni, ahol ezt a sajat szemeddel lathatod? Persze nem a vilag osszes muszlima vonul ezeken a tunteteseken, mielott azzal jossz, hogy van “nehany” szelsoseges. Nem, csak nehany 10 ezer szelsosegest lathatsz a videokon. Persze az is lehet, hogy az egesz hollywoodi mubalhe, csak propaganda, ugye?

Meg egy erdekes teny, amit megbeszelhetsz az imamoddal, ami nem szorosan idevag, de mutatja, hogy mennyire nem vagy tisztaban a sajat vallasod kulonbozo iranyzataival.

A negy kozul az egyik iszlam vallasi iranyzat, a Shafii iskola szerint a csiklo kivagasa kotelezo. 1994-ben Mufti Sheik Jad Al-Haqq kiadott egy fatwat miszerint, “meteles kotelezo ferfiak es nok reszere egyarant. Ha egy falu lakoi nem kovetik ezt a gyakorlatot, akkor a falu imamja ugy kell, hogy harcoljon ezek ellen, mintha megtagadtak volna az imara hivast.”

Tehat, amikor te azt allitod, hogy ez egy barbar szokas, aminek semmi koze az Iszlamhoz, az egy feligazsag. Teny, hogy a szokas joval az Iszlam elottrol szarmazik, az is teny, hogy a muszlimok tobbsege nem gyakorloja, de az is teny, hogy a negy fo muszlim iranyzatbol egy nemhogy nem tiltja, hanem kotelezove tette.

Ugyanigy vagy te a wahabizmussal is. Teny, hogy nem minden muszlim wahabista, teny, hogy nem minden muszlim szelsoseges, vagy terrorista, de az is teny, hogy a wahabistak tobbsege szelsoseges es a legtobb terroristat ok termelik ki.

Te vagy direkt szemethunysz a vallasod azon resze folott, ami nem a legjobb reklam neki, vagy tenyleg olyan naiv es tudatlan vagy, hogy ezekrol a dolgokrol nem tudsz semmit. Persze semmi gond, azert vagyok en itt, hogy folvilagositsalak es tanitsak olyan dolgokat, amiket az imamod esetleg elfelejtett, vagy nem akart neked megemliteni.