LEBUKÁS

#150619 Hozzászólás

GABOR

LEBUKÁS

Na ide figyeljetek!
Én is érdeklõdtem személyesen és neten is ilyen “kedvezõ” vonatos utazási feltételekrõl…
Szóval mindenki bizonytalan (aki még nem volt), mindenki hallott róla, mindenkinek van ismerõse, aki már csinálta stb.
De milyen a jegy?
Gondolom több féle van forgalomban (inter rail; nemzetközi jegy stb.)
Szóval halottam vkirõl, akinek van egy olyan ismerõse, aki már hallott olyanokról akik voltak… :-)
Szóval Õk Marokkóba akartak menni nyáron és meg is vették (az említett bizonytalanságok közepette a jegyet. De nem IR-t, hanem egy TUTI nemzetközi jegyet a kért útvonalra. Bécs-Zurich-Avignon-Barcelona-Burgos-Leon-Santiago de Comp.-Porto-Liszabon-Salamanca-Gibraltár-stb-Marakes végcéllal. Nagy izgalommal el is indultak román nemzetközi jegyükkel, amilyet még sosem láttak. A vonaton egy erdélyi hölgynek megnézték eredeti jegyét és megnyugodtak. Tökéletesen ugyan olyan volt!!!
Az elsõ jegyvizsgálat után a pulzus is lejjeb ment. Aztán jött a többi megálló, többi kaller és mindenki csak ránézett és nyomta rá a kis pecsétjét, vagy még azt sem. Szóval igazábó lef*ták a jegyüket. És mivel már sok pecsét volt rajta, egyre tutibb lett. Barcelonából az északi vonalon mentek tovább és kb féltávnál jött Sp. o. legjobb kallere (idézem tõlük: “A LEGJOBB”) és azt mondta nekik, ez nem jó, ez hamis! És a jegyeket elvette! Bizonygatták, hogy nem lehet az, meg nem tudnak róla, de csak nem enyhült a fickó! De jegy nélkül vége ugye… Jó menjenek a rendõrségre. A fickó telefonált is a következõ állomásra. Rendõrség várta õket. De a srácokat csak a jegy érdekelte. az viszont már a belsõ zsebben begombolva. Erõszakkal? Lekapcsolják õket! Lelki beszéd a kallernak. Enyhül, de a jegyet elküldi a központba, úgyhogy rendõrségnek semmi értelme. Csak pár nap lenne, jegyet meg úgyse kapnák vissza. Ha kaller azt mondta: ha kifizetik a vonatjegyet a két állomás közt, akkor rendõrség lefújva. Úgy is lett. (JA a fickó megvesztegethetetlen volt!). Ennyi. Egyébként Sp. o.-ban szinte minden vonatra 500 pts-t kellet fizetniük a jegyen felül helyjegy címén. Utána autót béreltek és elmentek Portugáliába, meg pár Sp városba (több ezer km)Haza petig lehet stoppolni Barcelonától, vagy kb.14e-ért otthonról lefoglaltatott jeggyel hazautazni egy utazási iroda buszával.
A gond az volt a jeggyel, hogy a fickó tudta, hogy nemzetközi jegyet Marokkóba nem adnak ki ország(okat) nézõ utvonallal, hanem egyenesen Madridon át!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Itt volt a hiba… Szerintem 1000-bõl egy tudja ezt. “A legjobb”!
Lehet, hogy az IR jobb. De szerintük mindegyik jó lehet, ha nem õk az 1000.-ek.
Szóval azárt bátran utazzatok, õk is mennek még! Csak vagy kevés plussz pénz legyen a bankkártyán, vagy idõ legyen a stoppolásra. Sp. o.-ban ez kicsit szarul megy.
Üdv mindenkinek!