lehet

#232772 Hozzászólás

BK
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

lehet

hogy az altalad emlitett partok nem valtoztatjak meg a kialakult elveket de most, Magyarorszagon felborult a tarsadalmi-gazdasagi-politikai egyensuly.( ami soha sem letezett igazan) Van egy politikai kurzus es ennek 8 eves hozadekai – amelyek nem sikeresek. Torvenyszeru, hogy most az ellenkezojet hirdeto partok kerulnek hatalomra. Hogy mit fognak vele kezdeni meg nem tudjuk, mindossze annyit tudunk hogy ami eddig volt az nem jo, ezert kell a valtas. Az emberek egyre inkabb elszegenyednek, egyre kevesebb a munka, egyre nehezebb becsuletesen vallalkozni es kilatas sincs javulasra.
Tudjuk meg hogy kialakult egy here reteg az orszagban: privatizacios bunozok, oreg komcsik akik bago penzen megvettek az allami cegeket. Ma palyazatbol, allami megrendelesekbol elnek. Lopnak, csalnak, hazudnak es off shore cegekbe mentik a vagyonukat. A volt KISZ-es elso vonal allamvezeto pozicioban van milliardokkal a zsebeben. Az oregebbeknek gyermekei most 30-as generacio ott ulnek mind zsiros banki allasokban, allami vallalatokban, miniszteriumokban es szedik a havi tobb millios fizeteseket. Oda egyszeru videki ember gyereke soha nem tud bekerulni mert minden penzt maguk kozott osztanak szet. Tamogatasok, EU penzek, allami megrendeles. Az orszag elemi erdeke, es ezt kell megerteni, hogy szet kell csapni ezt az elitet. A faltoro kos valoszinuleg a jobbik lesz es hatalmas valasztasi sikert josolok nekik, mert ok az egyeduliek akik fel merik vallalni az igazi elit ellenesseget. A Fidesz akkor nyer sokat ha felismeri azt a helyzetet hogy az emberek elitvaltast akarnak es plebejus kormanyt. A Fidesznek is sokat kell meg dolgozni es eltavolitani a soraibol a karrier politikusokat. Mindenki jobban szeretne elni es kevesebb adot fizetni- nem pedig a herek zsebet tomni a befizetett adobol.
Mindenre van megoldas igy a mostani helyzetre is!
El lehetne onnan indulni hogy 1989 ota van SZJA bevallas. Elo kellene venni ki mit vallott be es ha a vagyon nem korrelal a bevallott jovedelemmel ki kell vetni az adohianyt. Ezzel rogton 1000 milliardos penz keletkezne
Kulonosen a rablo privatizatorokat kellene megvizsgalni es egyszeri 10%-os vagyongyarapodasi adot kivetni rajuk ( hasonlora mar volt pelda a gyori programban 1938-ban)
Az sem lenne ordogtol valo ha visszavennek az energia es kozmu szolgaltatokat allami kezbe. Soha sem ertettem mi a fenenek kellett eladni azt az allamnak azt ami stabilan hozta a penzt. ( csak a nehany startegiai ceget es nem mindent!)
Osszesegeben azert az allami szferat nem engednem hogy ujra nagyon teret nyerjen mivel az a korrupcio melegagya lehet es minden allami ceg vezetoeinek nyilvanos lenne a kereste, max 10X-es minmialber szorzoval
Vannak eszkozok az orszag megementesere csak azok nagyon fognak fajni a jelenlegi elitnek, de meg mindig jobb visszaadni a lopott penzt mint a bortonben lenni 10 evig. Esetleg fel lehetne ajanlani amnesztiat annak aki zaros hataridon belul visszafizeti a jogtalan vagyongyarapodasbol eredo penzeit. Aki meg nem mukodik egyutt annak borton es vagyonelkobzas jarna.
A penzt ott kell hagyni azok zsebeben akik valoban dolgoznak! Ennyi… akkor lesz fogyasztas, hazai vallalkozas, polgari fejlodes es elindulhat az orszag felfele, de eloszor tisztaba kell tenni a jelenlegi helyzetet