Lengyelország

#413378 Hozzászólás

Holotron

Lengyelország

Vajon zakopane-n is ilyen reménytelen lenne április eleje-közepe? Mert olyan országba akarok menni ahol még nem voltam, lenegyelország lenne a legközelebb ebbõl a szempontból. A sielok.hu -n írják hogy májusig van hó, persze kitudja mennyire igaz.
Konkrétan ezekre a részeire gondoltam

“Kuznice-Kasprowy Wierch-Kalatowki – itt találhatók a leghosszabb és legváltozatosabb sípályák. Összesen 12 km sípálya (4 fekete, 1 piros 1 kék); 6 sífelvonó (2 kabinos, 2 ülõszékes, 2 húzós) – fõként haladók és középhaladók számára.”
Ez tele van feketével, mennyire durvák, mekkora a dõlésszög kb?

“Butorowy Wierch – H. Kasprowy (1987 m)- A város északnyugati részén épült változatos terepeken összesen 8 km sípálya van (2 piros, 5 kék, 1 zöld) és hozzá 7 sífelvonó (3 ülõszékes, 4 húzós) – középhaladók és kezdõk számára ajánljuk.”
Ez utóbbiról nem sikerült sok infót találni, pedig ez tûnik a legmegfelelõbbnek.
Esetleg még tudtok zakopane-n hosszabb piros-kék pályarendszereket, ami lehetõleg elég magasan is van(min 1500m)?
A másik variáció korbielów lenne, az milyen? Mennyire hóbiztos ?

Ha jól láttam csak zakopane és korbielów van magasabb hely a lengyeleknél, a többi mind kékestetõ szintû. Persze az alacsonyabb is lehet jó de szvsz az áprilisban már nem síelhetõ. Ezért igyekszem szûkíteni a kört.
Olyan helyekre lennék kiváncsi ahol legalább április közepéig van hó.

A másik probléma hogy nem igazán találtam infót arról hogy zakopane-n belül hol találhatók ezek a terepek, odáig rendben hogy zakopaneig el lehet jutni de onnan hogy közelítem meg a kérdéses terepet? Elkerülendõ a kóvájgást a város körül, tudtok olyan honlapokat ahol nem csak lengyelül van feltüntetve?
Tömeg szempontjából milyen zakopane és korbielów áprilisban? Szállás akad még?