leszolitas

#387573 Hozzászólás

benoe

leszolitas

Igen, ez valoban gond, valamint az is, hogy a Nathan Road-on (vagy barhol, ahol turistak elofordulnak) szinte lehetetlen barmit is normalisan megvasarolni (mert becsapnak). A gond az, hogy ugyan lehet veluk trukkozni, de hosszu helyismeret, birkaturelem es eles eszjaras kell hozza (gyorsabb es jobb, mint az ottani kereskedoke), ami az atlag turistara NEM jellemzo. Tehat ha valaki biztosra akar menni, a legjobb, ha egy helyi oreg roka segitseget keri. Ossze kell baratkozni HK-ban elo emberekkel, es ugy jonni, hogy raerjenek veled foglalkozni (legalabb az elso napon). Ha mar rajottel a trukkokre, utana megy magatol.

Lenyeg: ami tul jonak hangzik, az gyanus. Valamint jegyezd meg, hogy a hongkongi, ha turistat lat benned, akkor verszemet kap. Ha pedig nem lat benned turistat, akkor nem erdekled. Azt hiszem az azsianeten irtam mar rola, hogy hogyan lehet a legjobb boltokat legjobban levadaszni, ha valakinek konkretan valamire szuksege van. Altalanossagban azt kell megjegyezni, hogy olyan helyekre kell menni, ahol a leheto legkevesebb a sapadtarcu, viszont sok a helyi ember (pl Mong Kok ilyen).

Harom modszer van a lerazhatatlan emberek lerazasara:

1. Kezdj el bogni, mint a rossz kisgyerek. A gyereksiras a legkellemetlenebb zajok egyike, meg ezek a csuszomaszok se birjak, ha sirsz, elmennek. Ennek egy masik valtozata, ha elkezdesz ugatni, mint a veszett kutya.

2. Atnezel rajtuk, mintha ott sem lennenek. Lathatatlan embert jatszol. Fontos, hogy ne nezz a szemukbe, mert azzal acknowledge their presence. Ezt kicsit gyakorolni kell, de nagyon hatasos. Kulon elonye, hogy ha csoportban csinaljatok, akkor a ficko hosszabb idore abbahagyja masok molesztalasat.

3. Tukrozod/visszhangozod oket, vagy meg rajuk is teszel egy lapattal. Pl ha hozzad szolnak halkan, hogy “copy Rolex”, akkor elkezdesz obegatni nagyhangon, hogy “COPY ROLEX!!!”. Kulon hatasos, ha van is mondjuk nalad egy ilyen copy rolex, es megprobalod neki ELADNI! (vagy megallsz mellette, es versenytarskent elkezded ugyanazt obegatni, amit o) :) Ratenni egy lapattal ugy lehet, hogy koldusnak tetteted magad, leveszed a kalapodat es penzt kersz tole. Vagy plaincloth police-nak tetteted magad, es azt mondod neki (felhajtva a kabatodat): “Can I see your hawker registration, licence, id please…” :)

Sajnos a korabban reklamozott T-shirt-ok, mint “I AM NOT A TOURIST!!!” vagy “I HAVE ALREADY A COPY ROLEX, THANK YOU” nem mukodik, ezeket nem erdekli, mint az automatak, mindenkit zargatnak, nincs menekves.

Van meg egy megoldas az elkerulesukre, de ezt csak izmosabb, ugyesebb, batrabb vallalkozoknak javaslom: K2. Guglizd meg, ha nem tudod mi a K2. Vegyel egyet, es jarj azzal. Csak vigyazz, hogy el ne uss ezekbol a gyalogokbol egyet veletlenul vele… :-)