LONELY PLANET ELADÓ

#443451 Hozzászólás

Miki29
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

LONELY PLANET ELADÓ

Eladó egyszer használt (új, 7. kiadás) angol nyelvû Törökörszág Lonely Planet könyv.

Most jöttem vissza egy hetes útról, héhány apróság:
Isztambul – Kappadókia (Göreme) éjszakai busszal 11 óra út és oda vissza 30 USD-nak megfelelõ összeg. A buszra helyjegy kell, a legtöbb utazási iroda hasonló árral dolgozik és indulás elõtt ingyenesen felvesznek egy mikrobusszal ha megadod a címet. Szóval nem érdemes kimetrózni a nagy buszpályaudvarra (otogar) mert ugyanannyiba kerül a jegy. Nagyon korrektek ezek a nagy távolsági buszok, megbízhatóak és kényelmesek.
Isztambulban az Eminönü hajóállomásnál nagyon olcsón lehet finomat enni: frissen fogott hal, hagymával kifliben: kb. 270 Ft, “Tavuk Kavurna” nevû darált húsos szendvics kb. 90 Ft, Ayram (savanykás joghurtszerû frissítõ ital) kb. 30 Ft… aki nem fél az esetleges gyomorrontástól…
Most már (október közepe) rendesen utószezon van, könnyû szállást találni olyan helyen is, ahol nyáron jó elõre le kell foglalni és az árak is értelemszerûen könnyebben lealkudhatóak a szálláshelyek esetében.
reptéri transzfer (Havas reptéri busz): ha egyedül utazol, akkor ez a legolcsóbb megoldás bejutni a városba, jelenleg 5MTL -be került a jegy (ez kb. 800.- Ft), de mivel nagy az infláció ez változhat. A busz 3 különbözõ helyen áll meg. Visszafelé a Taksim-tól indul ugyanez a “Havas” busz és csak a reptéren áll meg. Isztanbulban most még szép az idõ: 26 fok volt még pár napja.