lovak

#349480 Hozzászólás

bedouin
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

lovak

Selenge, koszonjuk szepen a szakmai segitseget, mindenkeppen szeretnenk kapcsolatot az akademiai vonallal. tanszekvezeton B.Á.-t érted? ot mar megkerestem, de gondolom nem er ra nagyon, ezert nagy segitseg lenne, ha szemelyesen koordinalnad a dolgot. “Az aranyhordja útja, vagyis magyarjárás a 21. században”…alakul:)
a lovaglast jo lenne autentikus modon, kazah nyergekkel, de biztos, hogy nem lesz mindenki benne. viszont aki szeretne, valoban joval tobbet kell keszulnie elotte, mintha nyugati nyereggel menne. ha angol, magyar, sajat nyerget akarunk, azt ki kell szallittatni elobb. kint lehet meg orosz katonai nyerget venni, hat ennek is megvan az elonye, hatranya.
az irani kapcsolatnak jo lenne utananezni, mert ha mar az elejen kiderulnek a tilos orszagok, egyszerubb tervezni az utvonalat.
Przewalski: Mongoliaban gyakorlatilag kihalt a mult szazad kozepen, de a vilag szamos allatkerjteben volt meg belole ekkor, ezert nemzetkozi osszefogassal (mi is reszt vettunk) tenyesz-akcio indult es azt hiszem a nyolcvanas evek vegen az elso lovakat (helyi neve taki) szabadon engedtek Mongoliaban. Azota tobb szaz egyed el szabadon par szigoruan vedett helyen kint, az egyik ilyen a Husztaj Nemzeti Park, idei nyari mongol turankon oda is elmegyunk. Tavaly egy egesz csaladot figyelhettunk meg fel napon at, ahogy legelnek, kergetik egymast, szocializalodnak, vedik a csikokat, majd este leereszkedbek a hegyekbol inni.
ha erdekel, elkuldom a reszleteket, meg van nalam par angol nyelvu tanulmany meg fotom ezekrol a valoban kulonleges allatokrol.