macau

#402425 Hozzászólás

benoe

macau

“Érdekes kérdés: kaszinó nyereség pénzkeresetnek vagy pénzköltésnek számít? Utóbbira tippelek.:)“, na, ennek utananezek, valoban erdekes kerdes.

“Most akkor külön ország vagy város? Gondolom ország, mert kínai városként vizum kellene.” Ez is trukkos kerdes. Macau hivatalosan Kina resze, de gyakorlatilag megsem az, hanem teljesen kulonallo orszagkent mukodik: sajat nemzeti valutaja van, kulon orszaghivoszama (telefon), es kinai allampolgarok csak vizummal utazhatnak oda. Tehat faramuci egy helyzet.

“Tengerpartja milyen, tiszta a part és a víz?” Relative igen, kiprobalhatod. Azert mondom, hogy relative, mert nincs olyan szep, mint a horvat tengerpart, de a kinai tengerpartnal kicsit tisztabb.

“Idõjárást néztem, a november barátinak tûnik, éjjel minimum 18-20 fok. Január se vészes, de az már pulóveres lehet.” Igy van, delen sosincs nagyon hideg, legalabbis Europahoz kepest. Az egyenliton viszont mindig meleg van.

“HongKongba érdemes innen átnézni?”, persze, hogy erdemes. HK sokkal nagyobb es erdekesebb, bar igaz, ott mind a prostitucio, mind a szerencsejatek illegalis. De azert talalsz ott is mindkettobol, ha arra vagysz. Hong Kongban te inkabb vasarolni fogsz: vagy legalabbis ha megallod vasarlas nelkul, akkor le a kalappal elotted.