Magyar allampolgar

#204145 Hozzászólás

John Grossman
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Magyar allampolgar

nem vandorolhat be Kanadaba az USA-bol.

A bevandorlasi kerelmedet a hazadhoz legkozelebbi, arra kijelolt nagykovetsegen kell beadnod. Ezt megteheted postai uton is, de akkor is a jelenlegi allampolgarsagi statuszod alapjan biralnak el. Ha nem koveted pontosan a kerelem beadasanal meghatarozott utasitasokat, akkor nem is fognak valaszolni, hanem egyszeruen megsemmisitik a beadvanyt.

Minden orszagbol, ahol 6 honapnal tobbet toltottel, erkolcsi bizonyitvanyt kell beszerezned. Az USA-ban ezt POLICE CLEARANCE CERTIFICATE-nak hivjak. Kell egy az FBI-tol, es egy az adott allambol pl. California.

Azoknak akiknek nincs diplomajuk vagy rokonuk Kanadaban, azoknak a Provincial Nominee Programme a legkedvezobb megoldas.

Munkavizumot szerezni gyakorlatilag lehetetlen, ha adnak is ki, akkor csak rovid idore, de utana el kell hagynod az orszagot, mert bevandorlasra nem jogosit fel.

Ha van penzed, es be tudsz iratkozni egy kanadai egyetemre, es szerzel egy diplomat itt akarmilyen jelentektelen szakteruleten, itt maradhatsz dolgozni, es a bevandorlas is egyszerubb.

A PNP-en belul, talan Alberta tartomanyban van a legjobb eselyed, mert itt a legnagyobb a munkaero hiany. Az epitoiparba Kinabol es Mexikobol hozatnak be vendegmunkasokat az olajipari cegek ideiglenes munkavizumra, amit 5 het alatt elinteznek nekik allitolag…

JG