Magyar és európai filmek spanyolul

#293195 Hozzászólás

Anita

Magyar és európai filmek spanyolul

Ha Quito-ba vagy egy nagyobb városba mész, talán még olyan szerencséd is lehet, hogy van külön erre specializálódott DVD-kölcsönzõ. Legalábbis Bogotában tudom, hogy van, ugyanezzel az erõvel Ecuadorban is lehet találni.
Meglepõ volt számomra a kínálat is, Szabó Istvántól például három film is a polcokon van Bogotában, köztük a Napfény íze, a Mephisto és a Csodálatos Júlia, de Kusturicától is elérhetõ öt film, köztük a Macska-jaj, a Cigányok ideje például – persze spanyolul.

Egyébként emlékszem, én is sokat jártam filmek után, hogy egy kis ízelítõt vigyek magammal, a Napfény íze nagyon bejött kinn. Igazából nehéz dolgom is volt végül, mert a három generációs történet elég sok történelmi fordulat háttere elõtt zajlik, így bizony volt mit mesélnem…

Ha itthon próbálkoznál, akkor belevalóbb DVD-boltokban talán rendeléssel beszerzik neked a spanyol feliratos filmeket. Én Pesten, a Nagykörút egyik üzletében jártam sikerrel, amikor egy ázsiai filmet angolul vadásztam, de talán a spanyol verziók is ugyanígy, rendeléssel, beszerezhetõek.

A bogotai artmozi-kölcsönzõbõl rákereshetsz a filmek címeinek spanyol megfelelõire, talán könnyebb utána úgy továbblépni.

http://www.artdvdbogota.com/index.php?section=1&module=navigationmodule

Hajrá!