Magyar hiradasok errol

#225868 Hozzászólás

Magyar hiradasok errol

A vilagsajto es a hazai hircsatornak is foglalkoznak a temaval:

Az amerikai szenátus igazságügyi bizottsága megkezdte a vitát az illegális bevándorlás ügyében, a képviselõház már decemberben szavazott a kérdésben. A bevándorlási törvény szigorítására irányuló törvényjavaslatok ellen tömegmegmozdulásokat szerveztek több amerikai városban.
Az illegális bevándorlók olyan törvényt sürgetnek, amely védelmet biztosítana számukra, lehetõvé tenné a családegyesítést és lehetõséget adna a további bevándorlásra.

John McCain republikánus és Edward Kennedy demokratapárti szenátor olyan törvényjavaslatot terjesztett elõ, amely elfogadása esetén törvényes státuszt biztosítana az Egyesült Államok mintegy 11 millió illegális bevándorlója számára. Arlen Specter bizottsági elnök törvényjavaslata ennél jóval szigorúbb. Három évre szóló, de újabb három évvel meghosszabbítható vendégmunkás programja 10 évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetné azokat a munkáltatókat, akik egy éven belül tudatosan több, mint tíz illegális bevándorlót alkalmaznak.

A képviselõház decemberben elfogadott törvénytervezete kerítés építését írja elõ a mexikói-amerikai határszakasz egyharmadán.

Bush elnök átfogó bevándorlási törvény elfogadására szólított fel, amely elõírja a határvédelem megerõsítését, továbbá legális beutazást és ideiglenes munkavállalási engedélyt biztosítana a munkát keresõ külföldiek számára. A munkavállalási program ugyanakkor nem részesítene amnesztiában az illegálisan ittartózkodókat.

Az elnök szerint a jogszabály törvényes lehetõséget biztosítana a munkát keresõk számára, ugyanakkor csökkentené a határsértõk számát. Bush az új szabályozás elleni utcai tünetetésekre utalva az indulatok fékentartására kérte honfitársait.(hirtv)