malaria-malay foldek(tortenelem)

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Thaiföld 16 malaria-malay foldek(tortenelem)

#396184 Hozzászólás

Braun

malaria-malay foldek(tortenelem)

Mint emlitettem thaifoldon malariatol tartanod nem kell. Ez nem azt jelenti hogy eggyes teruleteken nincs jelen a betegseg vagy eppen tarsai. Nekem speciel egy malariahoz hasonlo betegsegem volt(ki gyogyithato formaban), turistaktol hemzsego teruleten. De mindezek mellett millio egy betegsegtol(e koli-egyebb belfertozesek)is tartahatnal. Megoldas: ha az etellt leejted ne vedd fel es edd meg, plusz egyebb higeneiai alapok. Siam Reap-ban jelen van a malaria nem is kicsit. Bar ennyi erovel: Koh Chang-on, Trat-ban,is KIEMELKEDOEN szerezhetsz malariat. A legjobb ha pl. eszakon egy dzsungelben toltesz egy hetet es nem vedekezel a szunyogok ellen, Garantallt a siker. Kevesbe gyakori elofordulasa(itt is hallani minden evben egy ketto(husz) megbetegedesekrol(malaria es a csonttoro laz) lennt delen egeszen a malay hatarig. Speciel egy angol tavaly hallt meg koh Phi-phin malariaban(szegeny nem tudta). A malaria(ha kezdeti) gyorsan gyogyithato, nem olyan felelmetes mint a huszas evekben. Az egy dolog hogy ameddig elsz utokezelesekre kell szorulnod, de ezek mar olyan tokeletesen kezelik a malariat hogy 4-6 ev mulva tunetmentes leszel es nem hallsz meg. Komolyra forditva : eloszor hogy biztonsagban erezd magad nezz utana a standby kezelesnek es ne fellj-magyarrol meg nem hallottam hogy malariat szerzett volna(15 ev intervallumaban)(persze egyebb mast igen).
Jo mondasunk szerint: a szunyog ha megcsip nem olyan rossz mikor a skorpio teszi ugyanezt. mert akkor van 30 percnyi futasod az orvosig.(nekem ebben volt reszem) NE FELJ! BETEGSEGEK EUROPABAN IS VANNAK!

Delthaifold: Satun okay mert ott jelenleg is rengeteg a turista. Jelenleg nagyon veszelyes Yala es Narathiwat.
A malayok a foldjukert harcolnak , mert anno ezek a teruletek mind az ovejuk voltak. Igen gyakori a thaiok elleni bobamerenylet es a nem nyilvanos ejszakai agyonleves thaiok ellen. de az is tuti hogy a thai hadsereg sem marad tetlen. Turistanak amugy aggodnia nem kell. ezt ok mondjak, de amugy eddig 24 turista vesztette eletet(ez a bevallott)
A sulyos allapot deltahifoldon orokke fog tartani.
mondjuk en mnost jobban aggodnek Thai-kambodzsa hatar miatt- ugyanis ott is elkezdtek 5 honapja lovoldozni-intenziven.

udv.
Braun
szamvaltozas:(a regi is el, tehat valamelyiken elertek)06208515144