Masik Amerika, Corne

#164456 Hozzászólás

Zolt

Masik Amerika, Corne

Nem lennek biztos annyira benne, hogy Andy-ben van a hiba. Amiket leirt azzal en is egyetertek.
Nem lehet, hogy te elsz egy masik Amerikaban vagy nem latsz at a felszinen?

A sok pozitivnak beallitott dolog (jo a marketingjuk azt el kell ismerni) nem biztos, hogy az is. (A “siker” amerikai szinonimaja a jo dumalokepessegeg, eladni magad vagy a termeket ha amugy semmihez sem ertesz vagy az aru silany minosegu)

A telekomminikacio ontja a politika es a nagy cegek altal termelt nepbutito propagandat arrol, milyen nagyszeruek is ok Amerikaiak. Ketseg sem merul fel bennuk, hogy ok a legnagyszerubb, legertelmesebb, legtehetsegesebb, legkivalobb nep a foldon, az o tarsadalmuk a legfejlettebb, az o allamuk, az o varosuk a “greatest” a vilagon.

Ugyanakkor a felszin alatt teljesen mast tapasztalni:

Nagyon sok amerikai aru, szolgalatatas minosegben meg sem kozeliti sok kulfoldi versenytarsat. Egy jo pelda az autoik: tartossagra, minosegre meg sem kozelitik az elbolyt, igenytelenek. Csak a relativ olcsosaguk es a marketinghengeruk miatt eladhatok.

A “hardworking” atlagamerikai nem egy langelme, magatol semmire sem jon ra, ha csak annyit ertenek a szakmamhoz mint ok akkor kulfoldikent mar reg nem lenne munkam.

A hazak amiben az atlagemberek laknak azok europai fogalmak szerint csak deszkaviskok (ugyanakkor iszonyuan dragak, egy ilyen atlaghaz errefele ahol vagyok 4-500 ezer dollar korul van, Florida mondjuk joval olcsobb de ott a fizetesek is olyanok). A berendezesuk altalaban olcso, silany anyagbol keszult, a minoseg, a kivitelezes igenytelen. Rengeteg helyen megfordulok, atlagemberek valamint kis es kozepvallakozok ha’zaiban a mi fogalmaink szerint silany berendezest, igenytelenseget talalok (az uj V8-as 300 loeros terepjaro kocsi ami sosem ment meg le az aszfaltrol es amivel max 55 merfolddel mehetsz, mert azonnal lekapcsol a rendor persze a haz elott all mert a reklamok azt sugalljak, hogy az a “cool”).

Sok idegenbe szakadt “amerika imado” magyar (nem mindenki, akinek nem inge ne vegye magara!) semmire sem vitte ott es csak a sokat ero dollarnak koszonhetoen tudnak hazalatogataskor a rokonoknak imponalni. Hazakoltozni nem mernek, nehogy kozrohely targyava valjanak, mert azonnal kiderulne, hogy amit elertek annal meg otthon is tobbre vittek volna.

Meg mielott jonne valaki, hogy akkor en miert vagyok akkor itt: csak a penzert, mihelyt osszejon a kituzott osszeg huzok ezerrel.

Felreertes ne essek Amerikaban is van nagyon sok szep dolog legyen az termeszet vagy ember alkotta. Azert itt is akad nehany ertelmes, tehetseges ember a 270 milliobol. Turistakent mindenkepp gyertek el, nezzetek meg, esetleg egy kis penzgyujtesre de a kivandorlast azt erosen megfontolnam.