Mauritania

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika mauritania Mauritania

#58605 Hozzászólás

Laci

Mauritania

En telen voltam 1 hetet tranzitban. Az egesz orszag nagyon ledurrant, de alapvetoen pozitiv benyomasaim voltak (legalabbis a sivatagos reszrol). Vizumot Casablancaban (NEM Rabatban) adtak, masnapra kesz volt. Nouakchottban (ahogy mar tobben irtak) az egvilagon semmi nincs, nagyon draga, foleg a szallas, de ha valakinel tudtok lakni, ugy jobb. Amit en ajanlani tudok:
1. Parc Du Banc Arguin Nemzeti Park (valahogy igy, franciaul nem tudok, lehet, hogy neha egy-egy ouiae formulat elirok, a jegyzeteimet nem tudom megnezni, kulfoldon vagyok).
2. A Szernegal torkolatnal szinten van egy nemzeti park, nevere nem emlekszem, de kozvetlenul a szenegali hatar mellett.
3. Adrar videk oazisai, Chinguett egy regi, nagymultu oazisvaros szerenymaradvanya, ill. Zarga. Delebbre Tichit, nagyon jo oazisok, sziklarajzok is vannak, a kozlekedes enyhen szolva nehezkes.
4. Talan ezt kellett volna elso helyre irni, az Ausztraliai Uluru utan a Fold 2. legnagyobb sziklahegye a nevet most nem tudom, az eszaki vasutvonal kozeleben van, nagyon nehez megkozeliteni, de nagyon-nagyon szep.
Szerintem az arak mas arab orszagokhoz kepest kimondottan dragak. Foleg a szallas (foleg ha ar/minoseg alapon szamolsz)
Szenegal nakem nagyon nem jott be, hat az a hely, ahol atkennek, lehuznak, becsapnak, nem kicsit, nagyon. Engem meg kavicsokkal is megdobaltak, kis suttyo niggerek. Oda SOHA tobbet nem megyek. Mauritaniaba viszont meg visszamennek, bejott. Terkepet meg itthon vegyetek, mert kint nincs (Budan, a Margit hidtol a krt. eszaki oldalan 1-2 utcasaokra van egy terkepbolt, nekem is ott sikerult hasznalhato mauritaniai terkepet venni, kint semmi ertelmezheto nincs. Kajaval vigyazzatok, sargalaz oltas kotelezo (lehet, hogy szenegalba volt kotelezo, mar nem tudom, nekem mindenesetre volt).
Eghajlat: Mikor mennel? Emn telken voltam, kellemes. Nyaron nem vallalnam be.