Maxnak

#80921 Hozzászólás

Akos

Maxnak

Udv Max!

En a mult heten voltam a deltaban. Ha teheted,ne hagyd ki.
Az informaciok amit kertel:
Harom napos mokoro tura ara 135 USD volt. A deltaba egyenileg nem engednek be. A delta terulete fel van osztva kolonbozo koncesszios teruletekre, es minden terulet ki van adva egy egy irodanak, ha be akarsz menni, kotelezo igenybe venni oket.
Az email cime az irodanak ahol bovebb felvilagositast tudnak adni: tredeltatarai@hotmail.com
A tura elott es utan mi a SITATUNGA Campsite-on szalltunk meg. Sajnos a szallas arat nem tudom, mert azt nem en inteztem, de egy sör 6.5 Pula volt. Egyebkent nem lehet tul draga mert mi altalaban a legolcsobb helyekt hasznaltuk. A campsite tiszta, rendes, van uszomedence es meleg viz is.
Vizum kell botswanaba. Magyarok nem vehetik fel a hataron, elore be kell szerezni. En otthon inteztema a Brit nagykovetsegen. Az ara 8000 HUF plusz 2000 HUF amiert elintezik. A kovetsegen azt mondtak, hogy ezzel ugyan be fognak engedni, de a vizumdijat ott ujra meg kell fizetni. A valosagban nem kellett, minden problema nelkol beengedtek, pedig hamarabb leptem be az orszagba mint a vizum ervenyessegi ideje. A kovetseg kb harom het alatt intezte el a vizumot.
Nehany szo a mokoroturarol:
Ketten beultok egy kenuba, a helyiek elvisznek egy campsit-ra (ami valojaban csak egy vadkemping, minden infrastruktura nelkul) Minden reggel es este elvisznek egy gyalogos vadleso turara, napkozben furodhettek a vizben. Ejszaka hallgathatjatok az elefantokat, oroszlanokat stb a kozelben. Az elefantok csak kb 50 meterre voltak tolunk egesz ejszaka, es tordeltek a gallyakat a fakrol.
Mikor tervezitek az utat? En most eppen Namibiaba vagyok, ha kell valami info innen, vagy valami meg erdekel a deltaval kapcsolatban, irjal, valoszinuleg tudok bovebb informaciot is szerezni, ha kell, a turavezetonktol. 13-an van vege az utunknak ugyhogy az elott irjal, hogy be tudjam szerezni a kert infokat. Egyebkent jo utat kivanok.
Akos