meg targyalnak

#225863 Hozzászólás

meg targyalnak

Sok helyen beszamoltak errol!!!!!!!!!!
Los Angelesben félmillióan tüntettek az új bevándorlási törvény ellen, amely lényegesen megnehezítheti a letelepedést az Egyesült Államokban. A tiltakozók az amerikai képviselõház által decemberben már jóváhagyott törvénytervezetet rasszistának minõsítették. A törvény a jövõ héten kerül a szenátus elé.
Nem mi léptük át a határt, hanem a határ lépett át bennünket! Egyebek között ezzel a Közép-Európában is ismert jelmondattal vonultak Los Angeles utcáira az új bevándorlási törvény ellen tüntetõk. A többségében spanyolajkú tiltakozók amerikai és mexikói zászlókat lengettek.
“Igazságosságot szeretnénk. Mexico szereti az Egyesült Államokat. Az én lányom a háborúban van, a gyerekeink ezért az országért harcolnak Irakban. Mire való ez a megkülönböztetés? Ez nem tisztességes” – kiabálta az egyik tüntetõ.

George Bush heti rádióbeszédében ugyan beismerte, hogy az amerikai nemzet bevándorló nemzet, ám azonnal hozzátette, hogy az amerikai nemzet a törvényesség híve. Az elnök szerint a bevándorlási törvény szigorítása növeli az Egyesült Államok biztonságát. A törvénytervezet bûncselekménynek minõsíti az illegális bevándorlást, és pénzbírsággal sújtaná az illegális bevándorlókat foglalkoztatókat.

A bevándorlási reform keretében fényszórókkal és kamerákkal felszerelt biztonsági kerítés épül az amerikai-mexikói határ jó részén. Az amerikai elnök szeretne véget vetni annak az évtizedek óta tartó gyakorlatnak is, hogy az illegális bevándorlókat nem sokkal õrizetbe vételük után szabadon engedik, mert nincs elég hely a befogadóközpontokban.