még valami…

#209103 Hozzászólás

még valami…

Már nem kell nagy erõfeszítés megyõzni a lakosságot, hogy a rendszer rossz és kontraproduktív, azt kifejteni kerül nagyobb melóba, hogy elmagyarázzuk, miért rossz a rendszer. Nyilván a lakosság legnagyobb része abban a hitbeli meggyõzõdésben van, hogy ez egy vadkapitalista jobboldali már-már libertárian kormányzás, holott evvel köszönõviszonyban sincs. Az keveseknek esik le, hogy a Fidesz kormány egy KOMMUNISTA REZSIM.

A bankadó és a “gazdagok” jövedelemarányos adóztatása (kirablása) nem indította be tavaly a gazdaságot, hanem pont az ellenkezõjét érték el ennek a dilektáns politikának. Ezért most jönnek a kis és közép válalkozók.
Az elõzõ évben még azt propagálták, hogy a gazdaság húzóerelye a hazai kis és közép válalkozások, mert azok foglalkoztatják a lakosságot. Csakhogy az egykulcsos adó bevezetésével, a minimálbér emelésével, pont ezeket lehetetlenítik el. Most meg akarják szüntetni az EVÁT, ami azt eredményezi, hogy azokat is átol-cettig átfésülik, akik egy bizonyos szint alat termelnek. Hangsújozom, hogy mikroválalkozáskról van szó, amik eleve nem is vesznek részt az exportban, hanem csak a hazai piacot látnák el. Ehhez még jön a szinte minden fogyasztási cikre kivetett adó, a nyugdíjak lenyúlása, és az általános elálamosítás.

Evvel is képtelenek a gazdaságot beindítani, sõt, még a kitûzött célhoz is kevés, vagyis tartani a költségvetési hiányt. Az államadóság tovább nõ az infráció következtében, meglehet ez nem csak a kormány hibája.

Jövõre az orbáni propaganda alapjaiban rendülhet meg (nem megszorítunk), mikor hozzá kell nyúlni a jövedelmekhez és le kell faragni a szociális juttatásokból, hogy legyen pénz legalább megközelítõleg tartani a célt. Ezután már csak a hátrafelé mutogatás és a világgazdasági helyzet romlása marad kapaszkodónak, mint érv. Ehhez a politikához, amit ezek folytatnak a világ összes kincse is kevés lenne.