Megcsinaltuk!

#170090 Hozzászólás

Mat

Megcsinaltuk!

Sziasztok!

Szoval, megcsinaltuk a perem-folyo-perem turat egy nap alatt! Minden hirdetmeny, jotanacs es kerdezoskodes azt javasolta, hogy ne probaljuk meg egy nap alatt. Ezert ugy dontottunk, hogy a Bright Angel Trailen indulunk lefele es mivel ez az ut nem olyan meredek, mint a Kaibab, ha fogytan az eronk meg elve fel tudunk jutni a peremre.
A felszerelesunk 9 liter viz+ucsi, mindenfele power szelet, sosmogyi stb. Sajnos kicsit keson indultunk (5.30) es csak 5 ora alatt ertunk le a folyohoz. Kis furdes utan este fel nyolcra ertunk fel. Az Indian Garden alatt vegig 35-39.5 fok volt ez azert kicsit durva, bar szerintem szerencsenk volt, hogy nem volt tul meleg. A vizveteli lehetoseg csak az Indian Gardenben volt ok, mert a felso ket resthouseban mar csak kellemes melegviz jott a csapbol.
Szerintem egy kis edzettseggel es a szabalyokat betartva (koran indulas, surun pihenes, eves, ivas, vizes polo es sapka) megcsinalhato a tura meg nyaron is. Volt nalunk egy ventillatoros sprickolo is, mashol poen, de itt oriasi segitseget nyujtott.

Mindenkinek aki erre jar es szeret hegyet maszni ajanlom a turat le a folyohoz, egy eletre szolo felejthetetlen elmennyel lesz gazdagabb. A latvany az nagyon kul!

UdvMat