megvan az útvonal! BUD-DBV és CFU-BUD

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Albánia megvan az útvonal! BUD-DBV és CFU-BUD

#123268 Hozzászólás

megvan az útvonal! BUD-DBV és CFU-BUD

Köszönök minden segítséget! Sok hasznos ötlettel gazdagodtam az utazást illetõen. Ezek alapján és a hosszabb ott-tartózkodás érdekében az a döntés született, hogy júli 3-án, kedden kora reggel Dubrovnikba repülünk a SkyEurope-pal és onnan Montenegrón keresztül jutunk el Albániába. 1-1 napot szánunk Dubrovnikra és Montenegróra. Valószínû, hogy 1 napra átugrunk majd Albániából Macedóniába is, ugyanis rég nem látott szerb ismerõseim várhatóan pont akkor nyaralnak Ohridban. Tudom, kevés, de legalább egy kicsit ezeket a területeket is megismerjük. Több mint a semmi. Aztán jöhet Albánia!

A hátizsákokra és a melegre való tekintettel úgy gondolom, az a szerencsés, ha egy nagyobb városban töltünk 2-3 napot és onnan csillagtúrákat szervezünk a környék nevezetességeihez. 3 részre osztottam az országot,észak, közép és dél. Mindegyik rész nagyobb városában (Shkodra, Tirana és talán Vlore) töltenénk el 2-3 napot, majd Sarandából áthajózunk Korfura, ahonnan 14-én este 11-kor száll fel a Wizz Air gépe. Ez 12 napos (elsõ és utolsó nap is teljes értékû) nyugat-balkáni túrát jelent.

A repjegyek illetékekkel együtt 30000 Ft-ba kerültek.

Remélem, ez így mûködõképes lesz!

Az albán nevezetességekkel, látnivalókkal kapcsolatban biztos lesz még kérdésem az elkövetkezendõ fél év során, addig is elkezdem begyûjteni az infókat.

Attila