Menjetek…

#421398 Hozzászólás

diamir

Menjetek…

Ez attól függ, hogy a Tátrában hol jártatok. :-)
A Triglavot nem lehet úgy elérni, hogy kletteres rész ne legyen közben.
A szállásokon nem hiszem, hogy este elhajtanak, a pedlón biztosan lesz hely, derékalj és hálózsák legyen.
Ha a Planika tele van, akkor próbáljátok meg a Trzaska Koca házat. (Tavaly októberben voltam ott, a Winterraum nyitva volt, gondolom a ház egész nyáron üzemel annél is inkább, mert a Via Alpina mellett van, (ez, ha jól tudom egy elsõ világháborús hadiút az ágyúknak meg a lovaknak.)
Trenta (Na Logu) felõl jól megközelíthetõ. A Luknja hágó felé induljatok, és ez az út kb. (legalább) 1 óra után belefut a Via Alpinába, itt jobbra kell fordulni, (a hágó balra lenne).
Van a ház felé egy kletteres út is, ez is jobbra megy ki a Luknja hágós útból, de ez csak kb. 500 méterrel van az autóút felsõ vége felett. Egy patak medrében indul felfelé egy hatalmas völgybe. (ez lovakkal kizárt) Ez nincs rajta a tavaly vett freytagos térképen és a szlovén kiadásban is csak egy “Komar” felirat és egy ösvényjelzés jelöli. A tereoen egy pózna és egy kõre festett vörös felirat jelöli, tábla nem volt. Mi fölülrõl erre tévedtünk rá tavaly. Ezen akkor menjetek felfelé, (fõleg akkor, ha nagy a csomag), ha még bõven van idõ, elég nehéz mászós meredek, esõben a füvön szerintem nagyon csúszós és fõleg hosszú, lefelé is volt vagy 3 óra.
A háztól kora reggel indulva nagyon kényelmesen meg lehet járni oda vissza is, vagy valahol máshol lejõve.
A drótos szakasz nem nehéz, de kletter-felszerelés és sisak legyen, és idõben indulni…!
Van még a Valentina Stanica is, tavaly októberben téliszállásként nyitva volt, de én nem jártam ott.
Rengeteg régi topik van itt a Triglavról, kotorássz még.
Menjetek…
D