Mennyire veszélyes bali?

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Indonézia Bali Mennyire veszélyes bali?

#409920 Hozzászólás

Kinga

Mennyire veszélyes bali?

Sziasztok ismét!:-)
Van egy kis idõm, gondoltam kihasználom. Mi nem rég érkeztünk Baliról, és a 2 hetes tapasztalatom alapján azt tudom írni, hogy 5 év múlva szeretnénk visszatérni.:-) Megígértem a szállodának :-P

Mi teljes biztonságban éreztük magunkat, szerintem turistaként, nem kell személyes támadástól tartani.Igaza van Évának nem kell sikátorokban mászkálni, jól kell megválasztani a taxit és akkor minden rendben lesz.

Annyira biztonságba vannak, a turisták, hogy például nem is engednek autót, jármûvet bombakeresõ átvizsgálás nélkül a szálloda területére. Minden szállodát sorompóval védenek, minden jármûvet bombakeresõvel átvizsgálnak, majd ha úgy ítélik meg, hogy rendben van akkor átengedik.
Szerintem manapság egyik legbiztonságosabb hely Bali ilyen szempontból.

Többi meg más kérdés. Ha az ember Balira megy, általában turistaként teszi, így teljesen paradicsomi hangulatot sugall.De hát ez így van jól.

Ott élni más dolog. Bevallom, nagyon elvarázsolt a hely, de ha a lila fátyol mögé nézek, akkor biztosan nem ezt a szigetet választanám hosszútávra lakhelyemül. Hogy, miért? Azért mert itt A balinéz emberek szerintem nagyon összetartók, annyira, hogy “fehér embernek” nem sok esélyt adnak arra, hogy érvényesüljön. Õk jól elvannak egymással, a jó kis ráérõs, alapos, precíz munkájukkal. Nincs szükségük a “fehér ember” segítségére.
És ez bármennyire fájdalmas is, de el kell ismerni, nagyon jól csinálják! Kicsit irigylem ezt az összetartást!
Ez természetesen magyar embernek fáj! Hogyne fájna… Ez a kirekesztõ mentalitás egy ausztrál, orosz, hollandnak fel sem tûnik. Lepereg róluk, mert ezek a népek mindig “feltalálják” magukat.:-)