Mennyit autózhatsz?

#364125 Hozzászólás

Mennyit autózhatsz?

Szia Yegor!
Mennyi a “nevezési” (?????) díj? Hányan fogtok utazni? Mit kaptok ezért a nevezési díjért? Egy vacsorát (fogadásnak nevezett formában) meg egy éjszakai szállást, meg matricákat.
Ebben az évben 4 fõnek 300 vagy 400 ezer Ft a nevezése. Ebbõl hány km-t lehet autózni?
Mi a Nílus menti autózásban részt venni akaróktól semmiféle pénzt nem kérünk. Mindenki a saját költségeit vállalja.
Ja egy érdekes dolog, amit a bamakós szervezõk hírdetnek: elintézik a vízumot, amiért 50 dollárt kell fizetni. Ha valaki itt figyelmesen olvasgatja az infókat, akkor rátalál arra, hogy Mauritán és Mali vízumot lehet a határokon, vagy a szomszédos országok külképvisletein, konzulainál beszerezni. Valahol olvastam pl. hogy Mali vízumot 5 (ÖT) Euróért kapott, míg az európában beszerzett vízumok 50 Euróba kerültek azoknak, akik otthonról már így indultak el. Szóval, lehet, hogy buli a szervezõknek 250 indulótól beszedett kb. 20 millióból egy vacsorát meg egy szállást fizetni azoknak, aki elérnek Bamakóig, az adott idõre!!!
S közben semmi nevezetesség megnézésre nincs idõ, mert ha napokat késik, akkor ninccs vacsora meg szállás. Így a nevezési díjból kapott egy matricát, s ha a TV2-s operatõrét meglökték, akkor lehet, hogy belekerül a tv adásba 3 és fél másodpercre valaki – ezzel lehet szponzorokat felhajtani?
Még Medgyessy Péter lánya is csak éppen volt a tv adásban…
De a táj és az útvonal bizonyosan jó és szép.
Írtam az “expedició” topicban néhány gondolatot még errõl.