Mexikó valóban nem tud terjeszkedni

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Nagymexikó ? Mexikó valóban nem tud terjeszkedni

#243339 Hozzászólás

Mexikó valóban nem tud terjeszkedni

de ettõl még lehetnek emberek, szervezetek akik az elveszett területek visszaszerzését akarják.

Ez Mo-n is így van, a kormány nem támogatja, nem is akar/tud terjeszkedni de rengeteg ember és szervezet van, ami küzd legalább a magyar többségû területek visszaszerzéséért.

Ha elolvassátok az elsõ hsz-ban linkelt ‘Angol Amerikaiak Texasban’ tanulmányt akkor látjátok hogy régen pont fordított volt a helyzet mint amivel most érveltek, azaz: régen az amcsik mentek tömegesen mexikóba (a legtöbben texasba) mert volt egy csomó üres megmûvelhetõ föld, és mert az ottani törvényeket lazábbnak találták az usa-énál (kevesebb adót húztak ki a zsebükbõl). Ezzel szemben csak kevés mexikói ment akkoriban az usa ba! Na vajon miért ? Mert

nagyobb volt a terület több volt a megmûvelhetõ föld! Amint elvesztették az északi területeket azóta mexikó valóban leszállóágba került, mert a csökkent területéhez képest már túl sok lakosa volt, ami földhiányhoz és ennek következményeként súlyos szegénységhez vezetett. Azért 1848, de különösen 1830 elõtt mexikó nem volt az a kimondottan lepukkant ország, és igenis ha megmaradnak az északi területei jelenleg kb argentína vagy legalább brazília szintjén lenne!

Ami a területek elvesztéséhez vezetõ balfaszságot illeti, hát igen van benne valami, de vegyük számításba a nemzetközi háttérhatalmat és a világszabadkõmûvességet, aminek az usa a központja és hát ezek a titkos szervezetek úgy kavarták a szart mexikóban hogy az a kezükre játsszon…
Hiszen a háttérhatalom az usa-n keresztül valósítja meg világuralmát, és hogy az usa minél erõsebb legyen ahhoz szükségük volt az egész é-amerikai kontinensre.
Az usa mexikói háborúban szerintem két értékrend küzdött egymással: az angol-angolszász-amerikai-atlantista és a hozzánk magyarokhoz legközelebb álló európai-eurázsista-kontinentális spanyol. Ez itt a lényeg.