Mi jön még?

#232483 Hozzászólás

Mi jön még?

Cikk küldése
Adja meg az alábbi adatokat és küldje el ezt a cikket ismerõseinek!
Feladó neve:Feladó e-mail címe:Címzett e-mail címe:Megjegyzés:ElküldMégsemMár három gyanúsítottja van a késelésnek
2009. február 9. 07:36 a a a Cikk nyomtatása Cikk küldése FigyelõNet, MTI

A korábbi kettõ mellett újabb személyt gyanúsított meg a rendõrség azzal, hogy részt vett a vasárnap hajnali veszprémi gyilkosságban – az érintettet osztrák rendõrök fogták el. A sportolók túl vannak az életveszélyen, a szerb Sesum édesapja veteránokat toboroz.

A rendõrség N. Gyõzõ ellen még az éjszaka elfogatóparancsot adott ki, mert azzal gyanúsítják, hogy részt vett a vasárnap hajnali tragikus végû eseményekben – közölte Váradi Piroska. Hozzátette: õt is az osztrák rendõrök fogták el az éjszaka a magyar határ közelében, hasonlóan, mint a gyilkosság másik gyanúsítottját, Raffael Sándort.

MTI
A harmadik gyanúsítottat Sztojka Ivánt még keresik – közölte a szóvivõ. Veszprémben, a Patrióta Bárban szórakozott az MKB Veszprém kézilabda csapatának több játékosa vasárnap hajnalban, amikor szóváltásba keveredtek egy másik, a lokálban tartózkodó társasággal.

Túl vannak az életveszélyen

A két társaság között dulakodás kezdõdött, de a verekedõk idõközben a szórakozóhelyen kívülre kerültek. Így már az utcán szúrták szíven Marian Cozmát, a veszprémi kézilabdacsapat 26 éves román beállósát. Az összetûzésben két másik csapattársa is megsérült. A szerb Zarko Sesumot fejbe rúgták, akit emiatt arccsonttöréssel kellett megmûteni, a horvát Ivan Pesic-et pedig vesén szúrták.

Kapcsolódó írásokSesum apja bosszúra készül
Veszprém: megvan az egyik gyanúsított
Önmérsékletre szólítják a veszprémieket
Veszprémi tragédia: Sesum és Pesic túl az életveszélyenAz életveszélyen túl vannak a fiatal sportolók, de ennél részletesebb információkkal egyelõre nem szolgálhatunk – tájékoztatta Rácz Jenõ, a veszprémi megyei kórház fõigazgatója. Ivan Pesicsnek, az MKB Veszprém KC horvát válogatott kapusának kivették az egyik veséjét, Zarko Sesum, a csapat szerb válogatott irányító játékosa pedig súlyos fej- és szemsérüléseket szenvedett, s vasárnap õt is megmûtötték.

Jön a bosszú?

A fõigazgató közölte: szó nincs arról, hogy a fiatal játékos megvakulna az egyik szemére. Egyelõre látási zavarai vannak, amelyek az arccsonttörésébõl származnak, de a szeme világát nem fogja elveszíteni – mondta. Egy korrekciós mûtétet követõen a szeme “maradéktalanul gyógyulni fog” – tette hozzá.

Román lapértesülés szerint a szerbek körében nagy felháborodást keltett a veszprémi eset. Sesum apja, aki Szerbia egyik legnagyobb õrzõ-védõ cégét tartja kezében, az egykori balkáni harcokban félkatonai szervezetet irányító, néhai Arkan parancsnok volt. Harcosaiból már fel is fogadott háromszázat. Velük akar Magyarországra utazni, hogy “felelõsségre vonja” a veszprémi incidens kirobbantóit – véli tudni a hírportál, ami azonban nem ad bizonyítékokat állításaira.

Gyászol a Cigány Önkormányzat

A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat (VMCKÖ) osztozik a súlyos bûncselekmény miatt elhunyt Marian Cozma, veszprémi kézilabdázó, román válogatott családjának fájdalmában, gyászában – közölte ifj. Kozák János, a megyei cigány önkormányzat elnöke hétfõn reggel.

A neves sportolót nemcsak mi magyarok veszítettük el, hanem a nemzetközi sport, és különösen hazája, Románia – tudatta közleményben a VMCKÖ elnöke, rámutatva, hogy együtt éreznek azokkal a hozzátartozókkal, sportolókkal, akik a sebesültekért aggódnak.

Felszólítjuk a bûncselekmény elkövetõit, hogy azonnali hatállyal adják fel magukat a rendõrségen, származásuktól függetlenül vállalják aljas tettükért a felelõsséget és annak következményeit – olvasható a közleményben.
Ifj. Kozák János utalt arra is, hogy a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat fontosnak tartja a békés társadalmi együttélést, s felhívja az üggyel kapcsolatban nyilatkozók figyelmét, miszerint a bûnösöket “tetteik alapján, és ne származásuk szerint ítéljék meg”.

“Mi, cigány vezetõk elítéljük a bûnelkövetõket, és mint tisztességes cigány emberek kitaszítjuk magunk közül azokat, akik a becsületesen, tisztességesen élõket járatják le” – hangsúlyozta a VMCKÖ elnöke, hozzátéve: “egyúttal határozottan visszautasítjuk a kollektív bûnösségre vonatkozó általánosító megfogalmazásokat”.

Sesum apja bosszúra készül
2009. február 9. 07:26 a a a Cikk nyomtatása Cikk küldése FigyelõNet, MTI

Egy sporttal foglalkozó romániai hírportál tudni véli, hogy az egykori Arkan parancsnok “harcosaival” készül Magyarországra a szerb Zarko Sesum apja, bosszút állni Veszprémben megsebesült kézilabdás fia támadóin.

Már három gyanúsítottja van a késelésnek
Kapcsolódó írásokVeszprém: megvan az egyik gyanúsított
Önmérsékletre szólítják a veszprémieket
Veszprémi tragédia: Sesum és Pesic túl az életveszélyen
Szíven szúrták az MKB Veszprém játékosátA sporthírekkel foglalkozó prosport.ro honlap a gsp román televíziós csatorna értesülésére hivatkozva jelentette: Sesum apja Szerbia egyik legnagyobb õrzõ-védõ cégét tartja kezében. Mivel a szerbek körében nagy felháborodást keltett a veszprémi eset, az apa az egykori balkáni harcokban félkatonai szervezetet irányító, néhai Arkan parancsnok volt harcosaiból már fel is fogadott háromszázat.

Velük akar Magyarországra utazni, hogy “felelõsségre vonja” a veszprémi incidens kirobbantóit – véli tudni a hírportál, ami azonban nem ad bizonyítékokat állításaira.

Ilyen készülõdésrõl egyébként sem a Tanjug szerb hírügynökségben, sem az RTS szerb állami tévé honlapján nem jelent meg semmi. A B92 belgrádi tv és rádió mindössze annyit közölt a szerb kézilabda szövetség elnökére hivatkozva, hogy Sesum apja elutazott Magyarországra.

http://www.fn.hu/baleset_bunugy/20090209/ujabb_gyanusitottja_van_veszpremi/

http://www.fn.hu/baleset_bunugy/20090209/sesum_apja_bosszura_keszul/

Néhány napja megvert egy cigányasszony a 18 éves lányával együtt egy mándoki tanárnõt az iskolában.