miért nem ezzel kezdtétek?

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág A legdurvabb kerdesek orszagunkrol! miért nem ezzel kezdtétek?

#84410 Hozzászólás

Lonely Planet
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

miért nem ezzel kezdtétek?

Damaszkuszban eltévedtünk, hulla fáradtan mondták a többiek, hogy kérdezzük meg a rendõrt, hol a szálloda, ahol lakunk. mondtam, hogy szerintem a rendõr tuti nem beszél angolul, merthogy egyik sem beszélt. csak megszólítja a barátnõm a rendõrt, nem tud angolul, mellette a csávó viszont tud kicsit, de nem érti, ahogy kiejtjük a szálloda nevét. mondom a barátnõmnek magyarul, hogy na látod, hiába is kérdezünk bármit is, angolul nem tudnak, mi nem tudunk arabul, úgyhogy jobb, ha mégiscsak ragaszkodunk a vázlatos térképünkhöz. mire megszólal a nem rendõr csávó: ti beszéltek magyarul??? miért nem ezzel kezditek??? :) jajj… persze aztán tea az üzletben, meg két órás dumcsizás. az arab csávó kéthetente jár pestre :)

amúgy a bazárban mindenki “hallott már” magyarországról, “szerbusz vizibusz” dumával próbálnak levenni a lábunkról. de volt, aki ismerte a Honvédot, legalábbis azt állította. tény, hogy “kikérdeztek” engem is, meg akarnak tudni pár nevet, hogy a következõ kuncsaftnál már tájékozottabbak legyenek, hogy tuti legyen az üzlet. lehet, hogy így kell csinálni? :)

amikor ’98-ban mentem dániába, én sem tudtam többet az országról, csak hogy koppenhága a fõvárosa és hogy valami bûz van dániában :) ismerõsöket, akiket kérdeztem, õk is annyit mondtak, hogy még híres focicsapatuk sincs… hmm… ettõl híres egy ország? :)
de mikor elmondom magyaroknak, hogy éltem ott, van, hogy megkérdezik, hogy a dánok milyen nyelvet beszélnek. jajj… :)