Miért nem írt errõl a Magyar Nemzet, meg a Hír TV?

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Magyarországból cigányország lesz? Miért nem írt errõl a Magyar Nemzet, meg a Hír TV?

#232341 Hozzászólás

igazi hülyeségszûrõ
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Miért nem írt errõl a Magyar Nemzet, meg a Hír TV?

Index 2007. január 15.

Nem tudják mire vélni az olaszliszkaiak a Blikk hétfõi cikkét, amiben azt állítja a lap, hogy szándékosan okozott közlekedési balesetet egy helybéli férfi, hogy a kocsijában ülõ három roma fiú életére törjön.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat
hirdetés

Kizárt dolog, hogy gyilkolni akart volna az az olaszliszkai férfi, aki szombaton három roma fiút fuvarozva betonoszlopnak ütközött kocsijával, mondta több helybéli is az Indexnek. A helyiek szerint hangulatkeltõ volt a Blikk hétfõi írása, amiben azt írták, hogy D. Zoltán szombat este három falubeli gyermeket vett fel az autójába, bukósisakot húzott, felgyorsított és szándékosan egy betonoszlopnak hajtott.

Ami biztos: D. Zoltán ittasan vezetett, és a balesetben mind a négyen megsérültek, az egyik fiú súlyosan. A sárospataki rendõrkapitányság személyi sérüléses balesetként kezeli az ügyet, szakértõk bevonásával vizsgálják, hogy mi történt pontosan szombaton Olaszliszkán, mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtósa. A hivatalos megfogalmazás szerint, a 45 éves helybéli férfi nem az útviszonyoknak megfelelõen vezetett, ezért kisodródott, és betonoszlopnak ütközött.

Gyorshajtásra bíztatták?
A HavariaPress hétfõ délutáni híre szerint elképzelhetõ, hogy az autóban ülõ fiúk biztatására hajtott olyan nagy sebességgel D. Zoltán, hogy végül nem tudta megtartani uralmát az autó fölött.

Fotó: Törõ Gábor
A hírügynökség úgy tudja, hogy a vizsgálatok kiderítették: a sofõrt, aki a falu egyik autószerelõje, egy javításra váró autóhoz hívták. Noha nem kellett messzire mennie, és már ivott is aznap, kocsiba ült, és úgy ment el a megrendelõhöz. Miután elvégezte a munkát, csatlakozott hozzá három bámészkodó fiatal. Arra kérték, mutassa meg, hogy az õ kocsija mennyit bír.

Nem nyilatkoznak
Felhívtuk D. Zoltánékat, de felesége csak annyit mondott, az egész falu fel van háborodva a cikken. Nem akarják szítani az ellenségeskedést, és kérik, hogy ne is zaklassák õket a jövõben.

Az utcabéliek elképzelhetetlennek tartják, hogy D. Zoltán a gyerekek életére akart volna törni, többen is azt mondták, hogy nem olyan embernek ismerik õt, aki bukósisakot húzva autójával oszlopnak rohanna.

Fotó: Törõ Gábor
Fokozott készültség
A baleset a Kossuth Lajos úton történt. “Nem igaz, hogy kizuhant volna a szélvédõn az egyik gyerek, hiszen nem is volt kitörve az üveg” – mondta egy közelben lakó férfi, aki saját szemével látta a roncsot. “Kizárt dolog, hogy szándékosan tette volna” – mondta egy másik utcabéli.

Az újabb, romák és nem romák közti ellenségeskedésre okot adó eset ellenére nem érzékelhetõ, hogy nõtt volna a feszültség Olaszliszkán, bár kétségtelenül sokan fel vannak háborodva a történtek miatt pro és kontra. A rendõrség mindenestre az októberi halálos lincselés óta nagy erõkkel, fokozott készültségben van a faluban.

Kapcsolódó anyagok