Milton Friedman

#209137 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Milton Friedman

minden szava, amit akkor hasznalt tokeletesen igaz ma is. A 10. reszben 19:14-kor van egy mondata, ami kulonosen fontos:

By now, after 50 years of experience, it is clear that it doesn’t really matter who lives in the White House, goverment will continue to grow so long as the rest of us believe that the way to solve our problems is to turn them over to the governemnt.

31:28
Freedom is not the natural state of mankind, it is a rare and wonderful achivement.

32:00-tol a film vegeig Milton debate-el egy masik egyetemi professzorral a University of Chicago-ban a szabadsagrol, az allamrol, a segelyekrol, stb. Fantasztikus hallgatni. Nem csoda, hogy mindenki rettegett Friedmannal debatelni, egyedul az anarcho-kapitlalistak nem:) Koztuk az egyik peldakepem, Walter Block, aki siman le road-nacizta Friedmant, amiert Milton azon a velemenyen volt, hogy az allam hagy epitsen utakat:) Amit egyebkent en sem ertek, mert Milton szamtalanszor elmondta, hogy az allamot 3 alapveto funkciora kell szoritani. Honvedelem, rendorseg, birosagok. Sehol nem emlit utepitest, ugyhogy nem vagyok meggyzodve, hogy Milton tenyleg ellenezte a magan utakat, de valahogy Walter Block nem lehetett megelegedve Milton allaspontjaval. Sajnos az a debate nincs meg videon.