Minden igaz es mindennek az ellenkezoje is!

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Mi tipikusan amerikai??? Minden igaz es mindennek az ellenkezoje is!

#164453 Hozzászólás

skodra

Minden igaz es mindennek az ellenkezoje is!

Mielott szetszednetek egymast….
En igenis egyet tudok erteni Andy meglatasaval, vagy legalabbis megertem ot, hogy mit erez. Sot kiegeszitenem meg annyival, hogy nem csak arrol van szo, hogy minden masodik reklam a kajarol szol, hanem itt az elet maga a reklam.

Ami a muvigyort illeti…..en igenis lattam nagyon sok eladot, pincert, ahogy elfordult a vevotol, mintha letoroltek volna a mosolyt egy pillanat alatt az arcarol.
A mosoly sok helyen konnyen jon, es csak gondatalan eletvitel kell hozza. Az itt sok csaladban, sok embernel megvan….. ok konnyen is tudnak mosolyogni.
Tokeletesen egyet lehet erteni azzal a felvetessel, hogy igenis jobb nezni egy mosolygo arcot, mint egy buval beleltet. De hat ha igy vagyunk, akkor azt is el kell mondani, hogy jobb nezni egy csinos fiatal pofit aki raadasul vidam, mint egy rancos, gondterhelt oreget. De mindketto letezik. Es a masik – a banatos , az oreg, a rancos, a csunya az most mit csinaljon magaval?
Egyebkent is ha gondod van, akkor is most mit tegyel? Felveszel egy muvigyort, hogy legalabb a tarsasag kedvet ne szegjed? Vagy panaszkodsz, es banatos pofakat vagsz? Vagy vilagga mesz?

A vasarlasrol….azt tanultam valamikor, hogy az nem penz amit nem lehet elkolteni….. ha volna nekem is eleg, akkor en is elkoltenem es elveznem is a koltekezest. Dehat amig 25 centert vasarolok levesport valamelyik supermarketben, hat nem szakadok meg kozben a nevetestol, hogy de jot vasaroltam…..mert az mar nem vidam dolog, az kesz rohely…

Az amerikai kisvarosok tenyleg unalmasak es egysikukak….en hozzateszem, hogy szerintem a nagyok is, nagyon keves kiveteltol eltekintve. ( New York nincs a kivetelek kozott – de ez az en erzesem, errol ne nyissatok vitat, hogy en hogy erzem :) – mert azt en tudom) De en azert szeretnem ha lenne egy ilyen hazam, egy ilyen unalmas amerikai kisvarosban, egy ilyen bazi nagy telekkel es gyeppel….meg ha fabol is van elkeszitve, es ha vegigmegyek az emeleten, akkor remeg az egesz haz alattam…..es allna egy “ocska” amerikai kocsi bent a garazsban…….egy Cadillac pl. Az mas kerdes, hogyha ennek a haznak es teleknek az arat ( 1 millio $) megkapnam egyben, akkor vennek-e itt helyette egy ugyanilyent……..azt hiszem en nem, de egyikunk sem. Meg az amerikai eletmoddal olyannyira megbekelok sem….

Ami a baratokat illeti….hat otthon is van egy csomo albarat, ezt kar is tagadni…..es otthon bizony mi is eljarogatunk neha pofavizitre, mert annak ugye oka van.
Ez azert nem tisztan amerikai vonas ugy erzem.

Szerintem az eleterzeseidet, a dolgokhoz valo hozzaallasodat megszabjak, hogy sikeresnek erzed e magad abban amit csinalsz, vagy eppen most kuzdod fel magad a viz alol, ahova joakaroid lenyomtak. A vilag csak tukrot tart eled, es olyannak latod a vilagot, amilyen allapotban eppen Te vagy.