mindenki

#202013 Hozzászólás

Zsu

mindenki

Base nautique vállakozásunk van 3 hotelben, vagyis a szokásos jet-ski, motorcsónak, parashute, Hammamet Yasmine-ban, illetve a férjemnek családja révén van egy kis olivafa-ültetvénye, az hajt jó kis hasznot.
A házunk a városközponthoz, a medinához közel van, egy kis mellékutcában. Tudod, ahogy kijössz a medinából oldalt, szemben van a bajor sörözõ, mögötte a mecset, és ott vannak azok a kis mellékutcák szép kis házakkal.
Két gyerekünk van, Nóra Hanna 4 éves, Ádám Samy pedig most lesz 1.
Beilleszkedés nem volt fáklyásmenet. Mondjuk én nagyon önálló vagyok, mindig is mászkáltam egyedül, amint kiismertem Hammametet meg a helyi dolgokat, mentem egyedül. Amit nem tehettem volna meg a déli részeken, úgyhogy pl. Djerbán biztos nem tudnék élni… Szóval önállósággal nem volt gond, bár persze nem Európa. Szórakozni szoktam menni a sógornõmmel, az õ barátaival, illetve megismertem itt egy német lányt, aki ide jött férjhez, õ az itteni legjobb barátnõm. Hazai barátnõim szoktak persze kijönni egy kis nyaralásra, illetve ha a munka során megismerünk turistákat, akár magyarokat is, velük szoktunk eljárogatni, õk vissza is szoktak jönni látogatóba. Persze, ha gyereked van, akkor nem táncikálsz minden este az asztalon, de azért néha jó kimozdulni…:-)) Ha meg már sok az egész, akkor mindig van a családban önkéntes babysitter, akikre hagyjuk a kicsiket gond nélkül, és akkor el tudunk szökni valahova a hétvégére.
A munka révén ismerem és tudom mi folyik a hotelekben, nem sok jó, de errõl felesleges írnom, mert csak gyûlöletet vívok ki vele, mindenki a saját kárán tanul, illetve lehetnek szerencsés kivételek. Csak annyit, hogy akinek a barátjáról egyszer kiderült, hogy mással is kavart, az ne ringassa magát reményekbe, és a legjobb nem megtudni, hogy miket mondott róla a srác a háta mögött, a visszakönyörgéses recept pedig mindig ugyanaz sajna. Akinek viszont szerencséje van, az remek társat és párt találhat magának!
A beilleszkedés viszont nem könnyû, csak azzal a feltétellel jöttem ki, hogy van annak anyagi feltétele, hogy haza tudjak menni, ha már nagyon gyötör a honvágy. Ami sajnos gyakran gyötör.