Mindenki beleszólhat, természetes.

#437073 Hozzászólás

unalmas

Mindenki beleszólhat, természetes.

Én is csak a saját véleményemet mondtam el neki, ahogy említettem is többször, és nem kell készpénznek venni azt, mert én Marokkóban vagyok jártasabb, és láthattad milyen nagy a különvség pl a két család között is(övé és enyém), számomra meglepõen nagy. Említettem, hogy sok függ az egyéntõl és a családja beállítottságától is, mivel nincs két egyforma ember!
Biztosan függ, hogy honnan származik, de a lány elmondása szerint õk 10 éve már itt élnek. Ennyi idõ alatt akár enyhülhetett is volna pl ez a “konzervatív” vallásosság. Nem? Gyakran megváltozik/megváltozhat az ember nézõpontja más környezetben. Persze ez csak az én véleményem, mint mondtam, nem ismerem azt az országot, onnan nincs ismerõsöm sem.
Az én párom és családja is szunnita, de nem konzervatívak, vagy túlságosan vallásosak, ellenkezõleg. Õk Meknesiek, ami igencsak messzebb van Casablancától, és jóval kissebb város is, amolyan vidéki kisváros. Marokkóban tudtommal kb. 5% keresztény van, a többi muszlim. Ahogy mondtad, inkább egyénfüggõ, hogy ki mennyire veszi komolyan a vallással kapcsolatos dolgokat. Úgy gondolom, a tengerparti városok gyakran enyhébbek lehetnek valamivel, a turizmus változtathat a gondolkodásmódon is vagy akár a hozzáálláson.
Marokkóban a berberek között van inkább több konzervatív, olyannyira, hogy még a marokkói arabbal sem nagyon szoktak keveredni, nehezen fogadják be pl õket a családba, kifejezetten nem csípik egymást. Holott mindkettõ marokkóinak számít, de van jócskán különbség zenében, ételben, szokásokban, nyelvben stb. Ezt onnan tudom, hogy épp most készül berber-arab esküvõ a családon belül, ami igencsak meglepett mindenkit, és nem volt felhõtlen a légkör az eljegyzésen sem, pont a különbségek miatt, mert nem volt könnyû eggyeztetni az igényeket és szokásokat. Ez is családfüggõ, mint látod, a lány családja (õk a berberek) belementek ebbe a házasságba, az biztos, hogy jól megnézték, kivel engedik házasodni a lányukat.
Sophie-nak kell kiismernie, hogy milyen a barátja (és a családja)ezen a téren, sosem szabad általánosítani.
Engem érdekelnek ez efféle különbségek, érdekes dolog tudni ezekrõl.
:)