mindenkinek

#426000 Hozzászólás

Ololufemi

mindenkinek

Sziasztok,
Bocs az ekezet nelkuli irasert.
Azzal kezdenem, hogy kb masfel evvel ezelott, amikor meg Magyarorszagon laktam, olvasgattam ezt a forumot, es elegge elkeseritett. Akkortajt ismerkedtem meg egy nigeriai fiuval, aki Belgiumban elt, es szerettem volna olyanokkal beszelgetni, akiknek mar van tapasztalata a vegyes kapcsolatokrol. Szerencsere azonban inkabb ugy dontottem, megyek a sajat fejem utan.
Mostanra en is Belgiumban elek, sot, a ket kislanyom is. Termeszetesen a fent emlitett ferfival. Nagyon boldogak vagyunk , eljuk az eletunket. A gyerekek nyelveket tanulnak, az egy evhez ezelotti allapothoz kepest ket nyelvvel tobbet beszelnek (flamand, angol), a baratom (aki yoruba) nyelvebol pedig szinten ismernek szavakat, dalokat enekelnek, kolcsonosen ismerkedunk egymas kulturajaval. Nem figyelunk a huhogokra. Nekem is eleg sok szkeptikus ismerosom volt, baratok, csaladtagok. Akiknek igazan fontosak voltunk, azok meglatogattak minket es mind jo erzessel mentek haza, mert egy boldog csaladot lattak, es megismertek egy komoly, ertelmes afrikai fiut. Kozben lediplomaztam (a koltozes elott otthon meg fosulira jartam, de nem hagytam abba), a szakdogamat a yoruba kulturabol irtam (ha valakit erdekel, adjon email cimet, szivesen elkuldom).
Nektek is azt tanacsolom, ne hallgassatok senki masra, csak a sajat eszetekre-szivetekre.
Azt szeretnem, ha latnak az emberek, hogy azok, akik afrikai tarssal elnek, nem a himvesszo merete miatt teszik ezt, mint ahogy sok primitiv, vagy egyszeruen csak korlatolt ember hiszi. Valoszinuleg azert erre, es csakis erre tudnak gondolni, mert magukbol indulnak ki. Talan egyszer ok is meglatjak, hogy a vilagon nem csak fekete es feher van, hanem rengeteg egyeb szin is, es igy szep az elet. Ha meg nem, legyen ez az o problemajuk.