Mindenkinek

#296088 Hozzászólás

Szilvi

Mindenkinek

Sziasztok,

2 hete jottem meg Mexikobol. Eloszor is : 180 nap

Benceeket en is meglatogattam, bar csak egy vacsi erejeig, tenyleg nagyon aranyosak. Sok tapasztalattal stb. Mindenki batran forduljon hozzajuk.

Csak annyit, hogy en is ugy mentem ki, hogy ha ugy erzem, ott maradok. Nem maradtam. Felreertes ne essek, fantasztikus 5 hetem volt, bejartam az egesz Yucatant, aludtam strandokon, erdoben es allomason. Megneztem az osszes romot es rengeteg emberrel megismerkedtem. Iszonyatos milyen segitokeszek es kedvesek a mexikoiak. Nekem csak ez a tapasztalatom.

DE! Ettol fuggetlenul lattam azt a mentalitast, felfogast stb ami annyira elter a mienktol, hogy lehet vele biztos azonosulni stb. lasd.: Bence, de nekem nem volt hozza kedvem. De alig varom hogy visszamenjek, ez kb majusban lesz.

Ricchy spanyol nelkul nem vagnek neki. Nem hulye gringoznak le. Te fogod magad annak erezni. Tanulj spanyolul! Konnyu. Lengyelhez kepest egy alom. Cancunban, Acapulcoban beszelnek angolul az emberek, de ha “bentebb” mesz vagy nem olyan turista helyekre, alig-alig. Ha valamit olcson akarsz meguszni, nem az utazasi irodaban fogsz otletet kapni, hanem az utca emberetol. Nagyon ertekelik ha beszelsz spanyolul es nem probalnak meg atvagni. Ha kukaskodsz, akkor viszont azt tesznek veled amit akarnak, megvezetnek ugy hogy nezel. Nemegyszer tortent hogy ugyanazt a latvanyossagot en 35 pesoert neztem meg, a hostelbe 2 szobatarsam 135-ert!!! Most en itt nyilvan mint turista beszelek, de ugyanez jellemzo ha kinn akarsz elni, melo stb.

Bence, nem felejtettelek am el, majd irok csak megerkeztem kozbe Ir o.-ba es mar melozok csak meg a “hid alatt lakok” onnan jarok es azt se tudom hol all a fejem. Tokaji fogyogat mar?

Ha barkinek barmilyen kerdese van ( termeszetesen nem kinn elessel, hanem olcso csavargassal kapcsolatban) irjon, friss az info.

Puszi

szilvi