Mindenkinek! Árak!

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Costa brava 2009 Mindenkinek! Árak!

#136228 Hozzászólás

Mindenkinek! Árak!

Sziasztok!
Akkor leírok pár idei adatot,jegyek és belépõk.

Barcelonaban a metrójegy : 1,35 €

A vonat Blanesig megy, aki Lloretben ,vagy Tossaban száll meg az busszal tud Barcelonaba menni. a Busz: Tossa Barcelona oda-vissza : 21 €. Lloret-Barcelona, oda-vissza: 18,40 €.

Aki a vonat vonalán száll meg ( Blanestõl haladva írom le Barcelona irányába)Blanes, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, St Pol de Mar….stb., azoknak a vonatjegy zónánként így néz ki(csak oda,egy útra értem):
Blanesbõl 4,35 €
Malgrattól St. Polig : 3,40 €
Aki esetleg arrébb lesz elszállásolva,annak majd leírom a többit.
Ebbõ is látszik,hogy jobb a vonat vonalán lakni,de Tossa de Mar-t meg kár kihagyni,persze átis lehet hajózni,de az már külön téma.

Barcelonaban van a “Bus turistic” busz,aminek 44megállója van és nevezetességeknél áll meg, 3vonalon jár,piros,kék zöld. 1napra az ára 21 € ; 4-12éves korig 13 €. Ezért a pénzért annyit szállsz le és föl ahányszor akarsz,és bármelyik színû busszal mehetsz. A jegyet a buszon is megveheted, a legegyszerûbb a Placa Catalunyan felszállni,amúgyis a vonatról is ott a legjobb leszállni.
Van egy libegõ amivel a kikötõböl fellehet menni a Montjuicra , ez 9 €, oda-vissza 12,50 €.

Belépõk:
A Sagrada Familia templomba 11 €-ért lehet bemenni,plussz belül pár €-ért lifttel lehet felmenni,de ott többnyire nagy sor áll. Diákjegy: 9 €
Szeptemberig reggel 9-tõl este 8-ig van nyitva.
Güell park ingyenes, gyönyörû!!!!!!!, a 3-as metróval a Vallcarca megállóig kell menni,majd a táblákat követni.
Casa Batlló a Passeig de Gracián található, a Placa de Catalunyaról sétálhattok. A belépõ a szintekre külön-külön 11 €, aki mindkét emeletet szeretné megnézni az 18 €.
Casa Milá, vagy más néven La Pedrera: 9,50 €, diák: 5,50 €
A szökõkutas “buli” ingyenes. Zenél,színes,gyönyörû. Ez máj.-szept.-ig csüt.-vasn.-ig 21:30 h- 23:30 h-ig fél óránként megy. Aki októberben menne: p-v-ig 19:30h -20:30-ig félóránként.
Fontos tudni,hogy ezt azok nemigen tudják megtekinteni akik Lloretben,vagy Tossaban lesznek,mert nem megy már vissza rendesen busz,de akkor fakultatívban érdemes lezavarni.

A Tibidabo hegy (512m),van fent egy régi vidámpark, 24 €-ért(diák:19€), 120cm alatt a belépõ 11 €
Picasso múzeum: az Arc de Triomf megállónál van, az 1-es metró vonalán, vagy a 3-ason a Liceu megállónál. belépõ: 9 €, 26 év alatt 6 €, 16év alatt ingyenes. Ami még szuper, hogy minden hónap elsõ vasárnapján ingyenes mindenkinek.

Érdemes megnézni a Parc de la Ciutadellát,ez egy 30hektáros park, itt van a Katalán Parlament és az állatkert is. A park ingyenes és gyönyörû,szökõkúttal és tavacskával. A 4-es metro vonalán van a Ciutadella megállónál.
Az állatkerti belépõk: 16 €, 3-12évesig : 9,60 €

A kikötõben van Európa legnagyobb akváriuma,oda a belépõ 17 €, 4-12 évesig 12 €, 60 év felett 14 €.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.:) Ha ezekkel kapcsolatban bármi kérdés van,szóljatok és részletezem a dolgokat.:)