Mindenkinek igaza van egyebkent…

#337184 Hozzászólás

Mindenkinek igaza van egyebkent…

:)

Szio Mindenki!

Na, a torveny azt mondja, akkor van szukseged Ni szamra, ha mar elkezdtel dolgozni. Ezt sok munkaado sem mindig tudja, vagy nem erdekli, mert felnek, hogy valami nem legalis. Altalaban egy telefonszamon kell erdeklodni, egy vezetekes, tipikus office line: 0845 bla bla, bla..elfelejtettem, de Bristolian szuper jol leirta az NI number up to date, ha jol emlekszem a topicjara. Amit en irtam, az is jarhato, mivel sokszor a telefonon alig lehet elerni az embereket, es aki nem beszel annyira angolul, ezert irtam, hogy van erre is application form. Igen egyszeru es talan konnyebben jarhato annak, aki nem beszeli az angolt.

Hogy lehet ra jelentkezni?

How to apply?

You apply for an NI number at your local Jobcentre Plus or social security office.

The staff at your local office will check to see if you already have an NI number. They’ll also make sure that you need one.
They will need to check your identity. To do this they’ll invite you to an ‘evidence of identity’ interview.

Find your local Jobcentre Plus (opens new window)

‘Evidence of identity’ interview
The interview will usually be one-to-one (unless, for example, you need an interpreter). The interviewer will ask you questions about your background and circumstances.

The interviewer may also ask you to fill in an application form.

If you don’t have any official documents
If you haven’t got any official documents you still have to go to the interview. You might be able to prove your identity with the information you give at the interview

Na, azt hogy hol a legkozelebbi office, ahol jelentkezhetsz NI-ra az alabbi weobaldalon is…. :) ki lehet kereseni, a postai iranyitoszam szerint..

http://www.jobcentreplus.gov.uk/JCP/Aboutus/Ouroffices/LocalOfficeSearch.aspx

Na, szep napot mindenkinek.

Paolo