Mit lehet erre mondani???

#239660 Hozzászólás

Csaba44
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Mit lehet erre mondani???

43 eves vagyok,felnott fejjel megertem a rendszervaltast, MDF,MSZP-SZDSZ,FIDESZ-KISGAZDA,MSZP-SZDSZ,kivancsian varom mi lesz a kovetkezo.Azt elore lehetett tudni,latni a kampany el fog durvulni a nemzet megosztottsaga megjobban el fog melyulni.Kolcsonos igergetesek mindket reszrol, dontse el az olvaso kinek hisz jobban. Azt tudtam,hogy a magyar ember nagyon konnyen indulatba hozhato,gyulolkodesre uszithato. Nagyon egyszeruen befolyasolhato hazugsagokkal,ragalmakkal,hamis adatokkal,csak elegszer kell ismetelni oket. Ja ahhoz eleg oreg vagyok. Tisztelettel kerek valakit,magyarazza mar el nekem ezekkel mit lehet kezdeni??????
Az Ader-Koka vitarol:
“Az MTV ugyanis nem kért egyik féltõl sem adatot, mert az életszínvonalra, árakra, bérekre vonatkozó információkat a Központi Statisztikai Hivataltól akarta beszerezni. Csakhogy a Fidesz ezt megvétózta, miként azt sem engedte, hogy nemcsak a mostani ciklusról, hanem az ezt megelõzõrõl láthatóak legyenek a számok.”
“A Fidesz elnöke nem téveszti szem elõl a szélsõjobboldalt sem, s igyekszik azt is megnyerni a hõn óhajtott uralom újbóli megszerzéséhez. A radikális szélsõjobboldalnak igencsak tetszõ, hangzatos nyilatkozatai, szlogenjei (idegenszívûek, nemzetidegenek, nemzetére rárontó baloldal), gyakori vendégjárása és szereplése a Kossuth rádió közismerten nacionalista, szélsõséges Vasárnapi újság mûsorában; a veszettség jeleit mutató Magyar Vizsla üdvözlése; Kerényi Imre felmagasztalása nemzeti példaképpé – mind-mind a jobboldali radikálisoknak tett baráti gesztus.
De az emberek emlékeznek. Orbán Viktortól és stábjától – azoktól, akik nem sokkal a rendszerváltás után, már képviselõként, az Országgyûlésben gúnyosan „csuhások, imához!”-t kiáltottak, majd néhány évvel késõbb a templompadokat koptatták, és ájtatos keresztényi szónoklatokat tartottak – vajon mit várhatunk a jövõben?

“A szerverbotrány kapcsán megállapítható: az ország morális válságban van. Normális társadalmakban az ilyen cselekményt elkövetõ pártot azonnal és minden magyarázkodás ellenére örök idõkre kiírják a politika szereplõi közül. Emlékére is sót hintenek, sõt még fel is szántják a helyét.

“számítógépes betörés.
Amit bûncselekménnyé a törvény bötûje szerint is a Fidesz-kormány minõsített még 2001-ben. Írjuk a javukra, hogy ezek szerint akkor még nem forgatták a fejükben azt a „komolytalan” akciót, hogy jól meghekkelik az MSZP szerverét.
Elõször próbálták bagatellizálni az ügyet, bízván abban, hogy az emberek többsége úgysem érti, mirõl van szó. („Elvitték az internettyüket? Há’ mér nem lakatolták le?”) De mivel az MSZP a lopás, rablás, betörés kifejezések sûrû említésével lefordította a történteket lakossági dialektusra is, a Fidesz a szokásos fullarcátlansággal ellentámadott. Majd megpróbáltak ráerõsíteni a Vizsla-fax ügyben már egyszer alkalmazott „túlbuzgó” aktivista verzióra (szegény nyomdász, akire rátolták a Vizsla-botrányt, azóta is csodálkozik, hogy így megmondták neki, hol is volt õ azon a bizonyos napon). Nyilván elõkészítették már a gyalogáldozatot szerverfeltörés ügyben is, talán kiderült volna az aktivistáról az is, persze, hogy MSZP-ügynök: látták, hogy csokor szegfût vitt a mama születésnapjára.
Kaya Ibrahim török vendégmunkás és Josip Tot horvát kertész neve akkor ivódott a magyar köztudatba, amikor kiderült: 1995 és ’97 között úgy váltak tizenhét Fidesz-közelinek nevezett vállalkozás tulajdonosává, hogy e tényrõl fogalmuk sem volt. Az érintett társaságok ügyvezetõje, Schlecht Csaba nem bonyolította túl a dolgot; a tetemes adósságot és százmilliós köztartozást felhalmozó vállalkozások közül tizenötöt adott el egyetlen napon Ibrahimnak, egy másikon kettõt Totnak. A szorgos cégvezetõ rendõrségi kihallgatásán nem emlékezett a tranzakció körülményeire.
Székházügy
A volt Fidesz-alapítók viszszaemlékezései szerint a nagy hatalmú pénzügyeseket csak mint “vargasimicskát” emlegették, õk mindent együtt döntöttek el és vittek véghez. Kettõjükhöz kötõdik a Fidesz “ártatlanságának” elvesztése, az MDF-fel közös székházügy.A volt tiszti kaszinó kiutalásához az akkori pénzügyminiszter, Kupa Mihály ragaszkodott. A Fidesz már a hivatalos tulajdonba vételt megelõzõen több százmilliós hitelt vett fel a késõbbi vásárló banktól. A hétszáz milliót meghaladó vételár sorsa a mai napig tisztázatlan. Az Élet és Irodalom Fiúk a bányában címû tényfeltáró cikksorozatából kiderült: a pénz jelentõs részét – Varga aktív közremûködésével – Fidesz-közeli vállalkozások feltõkésítésére fordították. Kapott az állami kiutalásból Orbán Viktor apjának bányavállalkozása is.Néhány hónapos elzárás után Varga ismét aktivizálódott. Megalapította az IFC Investment Kft.-t, amelyet késõbb részvénytársasággá fejlesztett. A Varga-birodalom zászlóshajója szervezte azokat a fantom-építkezéseket, amelyek után milliárdos nagyságrendben igényeltek vissza be nem fizetett forgalmi adót. Varga trükkje: akkorát hazudott, amekkorát már mindenki igaznak akart hinni. Így tett az elsõ komolynak látszó beruházáskor, a fonyódi Petõfi Sport Egyesület sportkomplexumának beígért fejlesztésekor. A fûthetõ gyepszõnyegtõl a szaunás szállodaszobákig Varga mindent megígért. Szakértõk szerint összesen 160 millió forint értékben építkeztek a területen, míg 750 millió áfát igényeltek és kaptak is vissza.Ugyanezt a trükköt alkalmazta még budapesti tetõtér-beépítéseken, a sávolyi kamionterminál álépítkezésén és a mikosdpusztai kastély beígért, ám elmaradt felújításán. Összesen 2,5-3 milliárd forinttal károsította meg a Varga-machináció az államkincstárt. Az ügy sajátossága, hogy az adóhivatal vezetõje a legnagyobb kifizetések idején az a Simicska Lajos volt, aki korábban együtt gründolta Vargával a Fidesz-közeli cégeket. Az APEH annak ellenére fizetett, mint a katonatiszt, hogy ’98. januárjában a rendõrség tájékoztatást kapott a szervezett áfacsalásról.A székházeladásból származó pénzek útját is vizsgálóbizottságnak kellett volna egyszer és mindenkorra tisztáznia; emlékezetes, hogy a Váci utcai tiszti kaszinó eladásából befolyt öszszegbõl több cég részesült.

Az egyik beszállt tulajdonosként néhány hónapra a Dolomit Kft.-be – Schlecht Csaba ekkor felügyelõbizottsági tagja volt a bányavállalkozásnak –, majd két év után Kaya Ibrahimnál vált fantommá.

Hogy mennyire személyes ügyének tekintette a bányavállalkozás Orbán-kézbe kerülését a Fidesz gazdasági ügyeit mozgató kör, azt jól mutatja, hogy elõször a Centum Kft. indult a bánya magánosításáért. Az a Centum, amellyel kapcsolatban végül több tízmilliós adócsalással gyanúsították meg Schlecht Csabát. Az alapításakor Századvég néven bejegyzett, majd Centum Kft.-re átkeresztelt társaság bevallás szerinti társadalombiztosítási (tb-) tartozása 1989. január 1-jétõl 1993. október 31-ig 26 009 836 forint volt, ami a késedelmi kamatokkal együtt 1996 januárjára 53 millió forintra rúgott. Polt Péter legfõbb ügyész az SZDSZ akkori képviselõjének, Dornbach

Alajosnak írt levelében ugyanakkor a Centum Kft. mindössze 1 millió 636 ezer forintnyi járuléktartozásáról írt. A társadalombiztosítás által vezetett dokumentáció szerint azonban már 1990 júliusában a kft. képviselõjeként személyesen idézték be Simicska Lajost, mivel a vállalkozás több mint kétmillió forint tb-tartozást halmozott fel. A többek között Orbán Viktor, Kövér László és Stumpf István által alapított Századvég Kft.-tõl tehát már 1990-ben megpróbálták behajtani tb-tartozását, ám az nem sikerült. Az ígért törlesztés elmaradására utalt, hogy a tb 1992 áprilisában a kft. számlavezetõ bankjának azonnali kifizetési megbízást küldött, mivel a Századvég Kft.-nek addigra 5,6 millió forint tartozása volt.

A társadalombiztosítás behajtási osztálya az 53 milliós járuléktartozásról szóló küldeményt nem tudta kézbesíteni, mert Kövér Szilárdot felkeresték, aki arról számolt be, hogy ügyvezetõsége megszûnt, Kaya Ibrahimnak pedig törökországi címe szerepelt a cégpapírokban. A tulajdonosok, a Quality Party Service Kft. és a Quality Profit Kft. ugyancsak ismeretlen helyre költözött – áll az 1996. január 30-i följegyzésben, amelyet elküldtek a végrehajtási osztálynak. Ám ezek a cégek is Kaya Ibrahimnál kötöttek ki.

Szoval azon gondolkozom mennyire lehet hulyenek nezni az embereket?
Bocsanatot kerek ha egy kisse hosszadalmas voltam. Tudnek meg sokkal tobbet is felhozni.